92 IDI won't keep running.................... - Ford Powerstroke Diesel Forum
7.3L IDI (Non-Powerstroke) Diesels Technical discussion of topics related to vehicles powered by the 7.3 Liter In-Direct Injection Navistar engines.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-02-2012, 12:19 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
92 IDI won't keep running....................

Drove truck about 60 miles and ran fine. pulled in the front yard & shut it off to unload. Would not start again. Towed it to side yard to get it out of the way & let it set for a couple days. Fired right up after two days setting. Ran again for about 15 miles and parked it again for a week. Son-in-law came to borrow it and started right up and ran for only a couple minutes and died. Would not start. Crank all you want. NO START. Tried today and no start again. Checked for fuel, pumps fine after the filter. Checked fuel shut off and it does click, so I'm assuming it works OK. Glow plugs seem to be working also. Still won't start. Ignition key's been on for pobly 10 minutes now so glow plug circuit isn't activated any more and give it a shot of starting fluid.Fired right up after a bit of cranking. Died a couple minutes later and won't start again. Another couple mins give it a shot of starter fluid and runs fine for a couple mins again. Seems to run OK when it's running but just dies after a few minutes of running and will only start with starter fluid. Trucks fully warmed up to. Please don't tell me it's injector pump. It looks like A LOT of fun to replace.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-04-2012, 12:41 PM
The Screwy HEUI
 

Join Date: Jan 2008
Location: Smithfield, RI
Posts: 4,585
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by bcdivad View Post
Drove truck about 60 miles and ran fine. pulled in the front yard & shut it off to unload. Would not start again. Towed it to side yard to get it out of the way & let it set for a couple days. Fired right up after two days setting. Ran again for about 15 miles and parked it again for a week. Son-in-law came to borrow it and started right up and ran for only a couple minutes and died. Would not start. Crank all you want. NO START. Tried today and no start again. Checked for fuel, pumps fine after the filter. Checked fuel shut off and it does click, so I'm assuming it works OK. Glow plugs seem to be working also. Still won't start. Ignition key's been on for pobly 10 minutes now so glow plug circuit isn't activated any more and give it a shot of starting fluid.Fired right up after a bit of cranking. Died a couple minutes later and won't start again. Another couple mins give it a shot of starter fluid and runs fine for a couple mins again. Seems to run OK when it's running but just dies after a few minutes of running and will only start with starter fluid. Trucks fully warmed up to. Please don't tell me it's injector pump. It looks like A LOT of fun to replace.
Are you positive you're getting fuel after the filter? I've got the same problem with my '93 & after some testing it ended up being the injector pump. From what I'm told, they're only good for about 125k-130k miles. Another thing you might want to check is the return lines/caps found on top of the injectors. It's possible air is being introduced into the system & could be giving you symptoms of an airbound condition. I honestly think it's the injector pump, but I'd wait until someone else responds to your thread. Good luck, man.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-05-2012, 04:29 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Don't know how many miles are on the injector pump. Picked truck up 4-5 years ago with 242,000 and now have 267,000. As far as return lines go, they were replaced a couple years ago so I would think they're still good. Gut feeling it's injector pump. Seems to be good fuel flow out of the filter so fuel supply is good. Since the next stop for fuel is injector pump. I was afraid of that. NOT GONNA BE FUN. Really good truck when it's running tho.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-07-2012, 09:27 AM
The Screwy HEUI
 

Join Date: Jan 2008
Location: Smithfield, RI
Posts: 4,585
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by bcdivad View Post
Don't know how many miles are on the injector pump. Picked truck up 4-5 years ago with 242,000 and now have 267,000. As far as return lines go, they were replaced a couple years ago so I would think they're still good. Gut feeling it's injector pump. Seems to be good fuel flow out of the filter so fuel supply is good. Since the next stop for fuel is injector pump. I was afraid of that. NOT GONNA BE FUN. Really good truck when it's running tho.
I think it's the injector pump too, bro. They tend to be on the expensive side, but there's deals out there. Good luck, man.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:22 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors