I cant believe this - Ford Powerstroke Diesel Forum
7.3L IDI (Non-Powerstroke) Diesels Technical discussion of topics related to vehicles powered by the 7.3 Liter In-Direct Injection Navistar engines.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-04-2007, 08:01 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Location: Kalamazoo, MI
Posts: 522
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to jwindbigler
I cant believe this

So I just bought my first diesel pickup. An 89 F250. I bought it about two weeks ago. I had to replace the mechanical fuel pump, but other than that it was good to go. So I was driving on the I-8 today doing about 70MPH, and all of a sudden, the RPM start to climb, and I am loosing speed. So I push on the gas a little more. The RPM climb, but no power getting to the wheels. So I put in #2 gear. Same thing happens. Put it into first. Same response. Reverse. Same. Its like the damn thing was in neutral. Any ideas on what could have happened. We just filled the transmission with fluid a few days before (it was about 2 quarts low and it was shifting better). I thought that the torque converter may have gone out, but there was absolutely no sound when it went. Thanks guys.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-04-2007, 08:19 PM
Banned
 

Join Date: Apr 2007
Location: Ponca City, Okla
Posts: 1,089
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to Blue01F250 Send a message via Yahoo to Blue01F250
That definately sounds like the trans to me... but I'll bump this up for others to come alone
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-05-2007, 11:40 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Location: Kalamazoo, MI
Posts: 522
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to jwindbigler
So what could it be? A seal or maybe a vacuum line?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-05-2007, 03:48 PM
Banned
 

Join Date: Apr 2007
Location: Ponca City, Okla
Posts: 1,089
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to Blue01F250 Send a message via Yahoo to Blue01F250
hrmm... -- see if you can post up a thread in the trans problems thread -- there was a member (ipz2222 I think) that is a trans guy -- he'll probably see it in there and be able to help you out -- I'm definately NOT very knowledgable on trans issues
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-05-2007, 03:52 PM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 

Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What are the specs on your truck?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-06-2007, 04:33 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Location: Kalamazoo, MI
Posts: 522
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to jwindbigler
Dude I have no idea. Its completely stock with the 446 and a 3 spd auto. Other than that I really have no idea.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-06-2007, 05:37 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Posts: 5,365
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Feedback Score: 0 reviews
torque converter sounds like......my 93 f250 did the same thing..... 1500 at ford....12 years ago
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-07-2007, 04:54 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Location: Kalamazoo, MI
Posts: 522
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to jwindbigler
Quote:
Originally Posted by ianstew View Post
torque converter sounds like......my 93 f250 did the same thing..... 1500 at ford....12 years ago
We checked the torque converter. Its not it. Its definately putting pressure to the transmission and its not turning the driveshaft. Anyone know what transmissions will bolt up to this. Manual or Automatic? I am very new to ford and the diesel, so I really dont know anything about them. Here is an example of what I am looking for...the T56 is a manual transmission that came on the Vipers, 97-current vettes, 03-04 Cobra, 93-current Trans Am/Camaro/GTO...ect. Something like that but with ford products. Thanks.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:27 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors