Tranny problems in my 92 f350 helppp - Ford Powerstroke Diesel Forum
7.3L IDI (Non-Powerstroke) Diesels Technical discussion of topics related to vehicles powered by the 7.3 Liter In-Direct Injection Navistar engines.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-09-2012, 03:51 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Tranny problems in my 92 f350 helppp

Start off to say, its a 7.3idi 92f350 i believe its a e40d,
150k miles.
fluid looks clean and on level.

when im driving in 1st gear, (give it more fuel) rpms jump higher, it starts to shift then jumps back into 1st gear,
so i put it in 1st manualy fine, 2nd manualy fine,, drive manualyy--- back down to first gear,
What the heck can this be?
vacuum problem?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-09-2012, 08:56 PM
Can you hear the derail??

 

Join Date: May 2011
Location: Canton and kennesaw
Posts: 20,072
Thanks: 6
Thanked 93 Times in 86 Posts
Feedback Score: 3 reviews
if your manually shifting an auto and it works better, valvebody maybe?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-11-2012, 03:40 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
my overdrive light keeps blinking as well, what can this be?
ahh
should i buy a new trans for it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-11-2012, 05:29 PM
Member
 

Join Date: Mar 2011
Location: Fowlerville, MI
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
need to get is scanned for codes. if you continue to drive it with the light flashing then you will have to buy a new tranny.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-12-2012, 05:22 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i know for a fact that they speedo and millage was working before, but i got in it today and now its not.
the shifter position is way off. just thought id let you guys know,.
if any help please send some advice my way, im trying to find a good trans dignoser...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-18-2012, 10:01 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2012
Location: Central Florida
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Got a security alarm system on it?

Mine started doing that before the alarm system finally crapped out and shut down the start circuit altogether.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:29 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors