leak either at an injector line or the pump.. - Ford Powerstroke Diesel Forum
7.3L IDI (Non-Powerstroke) Diesels Technical discussion of topics related to vehicles powered by the 7.3 Liter In-Direct Injection Navistar engines.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 11-19-2011, 04:17 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
leak either at an injector line or the pump..

sometime today (not really sure when) my truck started falling flat on its face and running like junk. i didn't think anything of it till about a hour ago and found out that i and a decent puddle on the top of my motor. i'm thinking its one of my injector lines more then anything but i'm not going to throw anything aside until i look at it tomorrow. so my main question is where would a good place to get injector lines and would it be a good i idea to get a step up injectors? is there any like recalls or common problems with the injection pumps with blowing seal or anything like that? i'm fairly new to to idi's and the problems and what not so looking for some hints or suggestions on what to do. thanks
dadelmatto is offline  
post #2 of 3 Old 11-19-2011, 06:52 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Sep 2010
Location: Gillham, Ar.
Posts: 147
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
probably just a $35 o-ring and hose kit is all it needs. a simple job. just done it the other day

1985 6.9 crew cab dually 2x4 130,000 miles

1986 6.9 chassis cab flatbed 4x4 unknown miles

1987 6.9 ATS turbo extended cab single rear wheel 4x4 80,000 some'n miles

1992 7.3 crew cab dually 2x4 500,000 miles blown motor

1993 7.3 crew cab dually 2x4 300,000 miles blown clutch and trans

2008 6.4 crew cab dually 4x4 traded at 70,000 miles pouring oil out the motor .

2012 6.7 crew cab 4x4 dually traded at 83,000 miles

2015 6.7 crew cab 4x4 dually bought new
78-79FordMan is offline  
post #3 of 3 Old 11-20-2011, 10:40 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no it turned out the #2 injector line was broken at the pump fitting ill post a pic of it tomorrow when i get the chance. i think what happened was the drive side lines didnt have the bracers or whatever there called to hold the lines from vibrating to much and it broke the line right behind the flare on the pump side of the line.
dadelmatto is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome