HELP!! 7.3 IDI REVS, POPS, AND MISSES - Ford Powerstroke Diesel Forum

7.3L IDI (Non-Powerstroke) Diesels Technical discussion of topics related to vehicles powered by the 7.3 Liter In-Direct Injection Navistar engines.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 10-16-2011, 02:45 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
HELP!! 7.3 IDI REVS, POPS, AND MISSES

93 factory turbo. 180k miles. truck ran fine the night before....next it started this right upon start up. they are new injectors..is it possible they were bad?

bad injectors? 7.3 idi turbo - YouTube
fitnoma12 is offline  
post #2 of 8 Old 10-16-2011, 02:47 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i cracked all the injector lines and they are all getting fuel...it is a newer injection pump as welll...im stumped. the truck has NO blow by. and barely smoke...when it pops/misses a light puff of black smoke will come out
fitnoma12 is offline  
post #3 of 8 Old 10-16-2011, 02:50 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
the injectors are 3-4 months old and have been fine the whole time
fitnoma12 is offline  
post #4 of 8 Old 10-16-2011, 03:02 PM
Compression Ignition Addict
 
late_99_PSD's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Taneytown, Maryland
Posts: 3,293
Thanks: 2
Thanked 11 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 10 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
You might have one dribbling. Take them out and have them pop tested.

Allen
1999.5 F-350 7.3, six-speed

late_99_PSD is offline  
post #5 of 8 Old 10-16-2011, 03:05 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
hopefully it is just an injector issue. is that what it sounds like to you?
fitnoma12 is offline  
post #6 of 8 Old 10-16-2011, 03:08 PM
Compression Ignition Addict
 
late_99_PSD's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Taneytown, Maryland
Posts: 3,293
Thanks: 2
Thanked 11 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 10 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Where did you get them from. I could see a dribbling injector making that noise.

Allen
1999.5 F-350 7.3, six-speed

late_99_PSD is offline  
post #7 of 8 Old 10-19-2011, 11:38 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
injectors tested out good
im lost.....could the IP be bad causing this?
fitnoma12 is offline  
post #8 of 8 Old 10-20-2011, 04:09 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
took the IP in for testing today. they took the cover off and found metal shaving. they said a retainer ring had came apart. pump is getting rebuilt tomorrow. all should be good!
fitnoma12 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome