89 f250 7.3 4x4 ? - Ford Powerstroke Diesel Forum
7.3L IDI (Non-Powerstroke) Diesels Technical discussion of topics related to vehicles powered by the 7.3 Liter In-Direct Injection Navistar engines.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-04-2010, 05:44 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 113
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
89 f250 7.3 4x4 ?

i have a 89 f250 with a 7.3 idi and it dont want to start up unless its just been ran if i let it sit for more than 30 min anfter it was running doesnt like to start back up ive changed glow plugs pulled them all to make sure they are working and checked all the wires to make sure they are getting power so i know they are getting hot but doesnt seem to want to start any help would be appreciated thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-05-2010, 04:16 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2010
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'd make sure you don't have a fuel leak somewhere. Mine did sort of the same thing but it had to sit overnight before it would be hard to start. I had a leak at the fuel heater on the fuel filter.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-06-2010, 09:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2008
Location: Silverton, OR
Posts: 2,492
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Yup a common problem with these IDI's are the return lines. They are the little rubber lines between each injector. You can buy a return line kit for like $30, cut the hose to length, new o-rings on the injectors, put the new return line caps on, and away you go (not in that order ).
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-07-2010, 01:52 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 113
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
alright thanks guys ill check that out and see if that helps the problem
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:43 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors