wont start - Ford Powerstroke Diesel Forum
7.3L IDI (Non-Powerstroke) Diesels Technical discussion of topics related to vehicles powered by the 7.3 Liter In-Direct Injection Navistar engines.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-05-2010, 10:05 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2009
Posts: 473
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
wont start

1990 f250 7.3idi wont start it will turn over a couple times thn you can just hear the start click also im showing low voltage im goin to mess w/ it a lil tonite so any help would greatly be appreciated. TIA
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-07-2010, 01:48 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2010
Location: zumbrota, mn
Posts: 607
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
the engine needs to turn over fast enough to lgiht the cylinders. if it is dying right away, i am assuming the rpms while cranking are slow also. how old are the batteries?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-19-2010, 12:00 AM
Oilfield Trash

 

Join Date: Jul 2008
Location: Bryan/College Station, TX
Posts: 26,302
Thanks: 4
Thanked 4 Times in 3 Posts
Feedback Score: 1 reviews
yes check the batts and starter.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-19-2010, 05:46 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Bismarck, ND/Ft Riley, KS
Posts: 248
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check the cables when you inspect the batteries. Mine were worn and corroded so bad that it was ridiculous.

I would recommend getting new cables if your cables are corroded. I got mine from custombatterycables.com and they really made startups easier. It is amazing what good cables can do!

Thad
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 05-25-2010, 12:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2009
Posts: 473
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Sorry guys forgot about this thread but yea replaced the batteries and cleaned the cables and starts fine now!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 05-25-2010, 07:42 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Bismarck, ND/Ft Riley, KS
Posts: 248
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sometimes its the small stuff. With an IDI it usually is......

Thad
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:33 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors