Truck just went into Limp Mode??? WTF - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.7 Problems Forum 6.7 Problems Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 04-18-2013, 06:04 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Truck just went into Limp Mode??? WTF

So, just changed the power steering pump, started it up and while driving it out of the shop, the little engine light comes on, then a few mins later as i am leaving the parking lot, it goes into Limp mode. Did a system check, everything is fine, light still on, and still in Limp mode. I dicsonnected the batteries for 1 hr, then connected and refired it, still engine light and truck in limp mode. Any thoughts before I grease the Frigg'n dealer for another $100 just to plug in a computer?
Fordcrazy is offline  
post #2 of 6 Old 04-18-2013, 07:17 PM
Compression Ignition Addict
 
BIG Laing's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Ogden, UT
Posts: 2,483
Thanks: 2
Thanked 7 Times in 5 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
DEF low?

2013 Lariat Eco-Boost F150 Super Crew 4x4 20K Miles. Max-Tow 3.73's, luxury package. Amp Steps, Raceline Raptor Wheels, Bak-Flip, and much more.


(Sold) 2011 Lariat 6.7 F350 CCLB SRW 4X4 60K MILES
Nitto Terra Grappler 295/70/R18 on OEM's
BIG Laing is offline  
post #3 of 6 Old 04-19-2013, 03:00 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
A System check show's there to be approx 1/2 tank. Am I reading it right, does it have an level indicator on the sidebar?
Fordcrazy is offline  
post #4 of 6 Old 04-19-2013, 03:08 AM
Compression Ignition Addict
 
6.0f250firstcar's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Joisey
Posts: 3,594
Thanks: 23
Thanked 62 Times in 46 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Maybe you hooked something up wrong when you replaced the pump? Knocked a sensor loose or something?


Sent from AutoGuide.com Free App

Ryan
6.0f250firstcar is offline  
post #5 of 6 Old 04-19-2013, 05:39 AM
Premium Member
 
dannanw's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Colorado
Posts: 5,373
Thanks: 8
Thanked 72 Times in 65 Posts
Mentioned: 6 Post(s)
Quoted: 40 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Fordcrazy View Post
I dicsonnected the batteries for 1 hr, then connected and refired it, still engine light and truck in limp mode.
FYI for future that does nothing on the newer stuff they to smart for that...I'd have to say didn't catch something or pinched a wire/ground someplace

What this nation needs is cleaner thoughts and dirtier fingernails...
dannanw is offline  
post #6 of 6 Old 04-19-2013, 11:49 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Bought a pocket scanner and it brought up 3 codes. Two airflow codes, which I erased and sll is good now, and P04DA, closed EGR limit too high. Any thoughts?
Fordcrazy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome