Has anyone blown apart this hose? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.7 Problems Forum 6.7 Problems Forum

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-21-2012, 04:06 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2011
Location: San Diego
Posts: 142
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Has anyone blown apart this hose?

http://i1265.photobucket.com/albums/...81494758da.jpg

I hope that you can access that picture. My first attempt at posting a picture.

It is a picture of the black hose that connects to the engine intake. Chunks of it missing. Anyway I did this today under regular acceleration at about 50 when a loud pop came from under the hood. Thought it was the turbo. It looked fine and then saw the hose blown apart. Ford has it now and I hope that the chunks of the missing hose did not make down the intake.

45k great miles! Love the truck! No mods on it as it has plenty of power stock.

Just sharing this in case someone might want to check the clamps out on theirs.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-21-2012, 04:48 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2012
Location: Petal, MS
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yes mine did the same thing at 48K, no pieces were missing on mine simply clamp failure. As I understand it this is a somewhat common problem. Mine is stock as well.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-21-2012, 04:59 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 368
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 14 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yep.. they blow all the time... even do it on the C&C trucks that are detuned to 300hp. I keep an old hump hose and some clamps on my truck so that I can piece it back together until the dealership can order a new one.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-24-2012, 08:44 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2011
Location: San Diego
Posts: 142
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I got the truck back yesterday. My dealer had it fixed in two hours. Plantation Ford are great guys.

Anyway he said it was their 9th repair for that hose. He said it seems all are doing it around 40k miles. I looked at the new one and it is junk. I hope Ford comes up with a better band to clamp it with. I am thinking to purchase a spare as I am always pulling a 12k TT toy hauler around 2 hours from home every other weekend.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-25-2012, 07:49 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 368
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 14 Posts
Feedback Score: 0 reviews
two clamps and a piece of hump hose is what I repair it with on the road...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-28-2012, 07:12 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2010
Posts: 300
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What was the part number the dealer installed?
Will be interesting to check back in 6 month to see if it has been upgraded.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:35 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors