NOX Sensor Failure - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.7 Problems Forum 6.7 Problems Forum

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-02-2012, 08:48 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2012
Location: Hay River, Northwest Territories
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
NOX Sensor Failure

So, I packed up the F-350 this weekend and drove 3 hours to the next town for a trade show. Truck ran awesome. I've never owned a dually that pulls like this thing. Anyway, go to load up and leave on Sunday morning and the truck throws a code and tells me "Speed restricted to 80 km/h in 80 km" "DEF system Fault". Had to leave the truck there and get it towed home the next day. Turns out to be a faulty NOx sensor in the exhaust. I'm wondering how many cases are out there and if it's something I need to worry about in the future. Oh and by the way, the truck only has 1,980 km's on it (1,237 miles)!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-03-2012, 03:22 AM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2007
Location: Babylon Long Island New York
Posts: 178
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I just received a recall notice on that. I have a 2011 job 1 and they want to test it and replace it if need be. truck is going in today for that, along with a radiator replacement.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-03-2012, 05:05 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 201
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Taking mine in tomorrow for the recall.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-03-2012, 07:33 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2010
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine went out around 18000 miles. Now at 27000 miles it surges
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 05-06-2012, 10:01 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2012
Location: Hay River, Northwest Territories
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
truck is going in today for that, along with a radiator replacement
I keep hearing about this radiator replacement. Is this a common problem on the 6.7's? I know a few guys that had that issue on the 6.4's, but I thought Ford fixed it?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:09 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors