Right rear brake lights quit - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.7 Problems Forum 6.7 Problems Forum

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-25-2011, 03:41 PM
Member
 

Join Date: Aug 2011
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Right rear brake lights quit

My right rear brake light quit working..
Everything else is working fine, even my right front
Blinkers...
I've traced the wires back to the firewll..
All fuses and relays are good..
I don't know where to go from here..
Please help!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-01-2011, 08:37 AM
First 6.7 PS Destroyer

 

Join Date: Aug 2009
Location: Somerset, Ky
Posts: 1,720
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Did you change the bulb?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-04-2011, 05:50 PM
Member
 

Join Date: Aug 2011
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I took the daily bed off and put on a flat bed...so it has fo ur brake lites..
But i did check the bulbs
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-09-2011, 10:48 PM
Member
 

Join Date: Aug 2011
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Well now i dont have any brake lites on the back of my truck
And I never could find any one that could fix the rite rear brake lites...
All my front blinkers work but nuthin on the back..
All bulbs , fuses, and relays are good..
I really feel like there has to be something that splits the front
From the back, and that is prolly the problem
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-11-2011, 09:23 AM
First 6.7 PS Destroyer

 

Join Date: Aug 2009
Location: Somerset, Ky
Posts: 1,720
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Have you checked the housing for shorts with a test light or connected it to a different power source?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-25-2011, 09:36 AM
Member
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
i saw a tech bulletin online for body installers re: 2011 and it was special instructions for rear lights on truck
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-25-2011, 09:38 AM
Member
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
this may help?https://www.fleet.ford.com/truckbbas.../Q-190R3v2.pdf
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-23-2012, 07:53 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2012
Location: Petal, MS
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have the same problem with mine. Began with no Right Stop/Turn, then both sides on rear quit. park lights still work, My turn signals still work on front and mirrors. and 3rd brake light still works. I have checked fuses and relays but no luck so far. Going to study Service Bulletin and see if it gives any help. Will let you know if I have any luck.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-23-2012, 02:50 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2012
Location: Petal, MS
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
After we spoke this morning my left side started working again, I disconnected all three lights on Right side of body then checked with meter and still no power. I talked to Ford Corp. and now it is in the hands of my local dealer. Hopefully I will have a solution to pass on to you soon.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 01-26-2012, 08:48 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2012
Location: Petal, MS
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I got my Truck back after they replaced the BCM and everything worked for about an hour before problem resurfaced. Mine has four bottom lights and two in Head Rack. I changed all bulbs to LED and then took a 6 hour ride with no more problems. I think problem is solved and Pray I am correct.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:53 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors