spartan tuned yesterday, no boost today - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.7 Performance Parts Discussion 6.7 Performance Parts Discussion

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-09-2011, 10:16 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2011
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
spartan tuned yesterday, no boost today

Just like it says, I managed to put the spartan 165 in my truck yesterday after 5pm. Took it home, and today I did some running around to pick things up for work. Installed my straight pipe, took my brother for a ride in it at about 9 PM and this is the first time I have mashed the throttle on it. It goes thru 1st, then 2nd, then half way through 3rd it acts/sounds like an intercooler boot blew off. So I took it back to the shop, looked under the hood, everything looks fine... Now I'm stresssing.. I almost think it has something to do with the variable vein turbo's but not sure. I was going to load my stock tune but dont have it on the SD card, so I loaded the lowest hp gain and still the same thing. No boost....
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-10-2011, 04:40 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 1,404
Thanks: 3
Thanked 24 Times in 20 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ooops

any smoke?
take your intake off and have a look at the turbo

Last edited by matty21; 09-10-2011 at 04:43 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-10-2011, 05:07 AM
Retired

 

Join Date: Oct 2010
Location: Retired'ville
Posts: 596
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Subscribed.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-10-2011, 06:13 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2011
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yeah, if i give it enough pedal it will smoke alot. Its getting fuel, just no air.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-10-2011, 08:41 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 1,404
Thanks: 3
Thanked 24 Times in 20 Posts
Feedback Score: 0 reviews
take your intake off and have a look at the turbo . if the wheel looks ok . start looking for split boots to and from the water/air cooler,one may be split but will look normal untill you touch it,(thats what she said) then check the plastic manifold on the top.
sounds exsactly like what happened to me on my 08.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-10-2011, 08:47 AM
Retired

 

Join Date: Oct 2010
Location: Retired'ville
Posts: 596
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
This happened to your 08 with a Spartan as well?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 09-10-2011, 08:52 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 1,404
Thanks: 3
Thanked 24 Times in 20 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Sgt93 View Post
This happened to your 08 with a Spartan as well?
yes twice. different boots each time, then the headgasket soon after
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 09-10-2011, 08:54 AM
Retired

 

Join Date: Oct 2010
Location: Retired'ville
Posts: 596
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
But no problems with the H&S?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 09-10-2011, 08:57 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 1,404
Thanks: 3
Thanked 24 Times in 20 Posts
Feedback Score: 0 reviews
so far none besides needing tires
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 09-10-2011, 09:14 AM
Retired

 

Join Date: Oct 2010
Location: Retired'ville
Posts: 596
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Lol. Thanks for the info.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:43 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors