Anyone having throttle issues? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.7 Motor Problems 6.7 Motor Problems

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-23-2011, 07:32 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Anyone having throttle issues?

I bought a 2011 f250 Lariat, 4 door, fx4, everything but king ranch. The truck now has 5000 miles on it, but I have had problems the whole time. It seems like if I start from a red light, with very light acceleration, around 30-40mph the truck starts sputtering. It almost feels like it doesnt know which gear to go into, or not getting fuel or something. It jerks the truck a little bit. The first time I brought the truck back to the dealership, they said some trucks didnt have the computer update, so they reprogrammed it. Well it has done it numerous times since, with 4 different witnesses in the truck that have said something before I pointed it out. I brought it back a second time, and of course, they can't duplicate the problem. Also, when switching from 5th to 6th gear, sometimes it jerks so hard, you think the rear end is falling out from under the truck. Ford told me that sometimes when you let off the pedal in 5th gear and it switches to 6th, it causes and undesireable jerk, but nothing is wrong with it. They actually printed this on my receipt. Its like they are telling me to live with it and they all do it. A window sticker of $59,990 and I get these problems. Anyone know about these problems that I can maybe point out to this dealership?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-23-2011, 04:12 PM
Member
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
When you have 6000 miles on it take it in and get the performance reprogram put on it. It does wonders on how it runs and shifts
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-23-2011, 04:41 PM
The Warden
 

Join Date: Nov 2010
Location: Trinity NC
Posts: 569
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by scorpion View Post
When you have 6000 miles on it take it in and get the performance reprogram put on it. It does wonders on how it runs and shifts
Please explain more about the performance up-grade
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-23-2011, 05:14 PM
Member
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The factory derates engine horsepower and torque for initial break in period my dealer told me when I got it to bring it back in at 6k for a update and the update was turning truck up to rated horsepower and torque. I dont remember actual numbers but it improved mine power wise a lot and helped a little bit with fuel mileage. Maybe it'll solve your problem their other updates a long with it but can't remember what they all are
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-23-2011, 06:34 PM
The Warden
 

Join Date: Nov 2010
Location: Trinity NC
Posts: 569
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
OK scorpion,thanks alot. I didn't know about this,but I only have 1500 miles right now
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-07-2011, 08:06 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
This sounds like what I'm going through. My truck is back in the shop for the second time for this exact problem. First time they "reprogramed" the truck and said it was fixed. Within five minutes of leaving dealership the truck was sputtering. I practically kidnaped the service manager and showed him first hand what was going on. The truck has been there going on a week now and still no word. The mechanics are stumped. They keep sending downloads taken from my truck to Ford engineers. They think it's the turbo waste gate or EGR.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-10-2011, 06:15 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I am having the same issue. I have a bit over 5K on mine now and it just started, and it really acted up this weekend. I had to almost stop due to the shaking. I thought the engine was going to fall apart. I was afraid to go any faster and lose control. So I slowed down gave traffic roam to clear and spead up and headed for the back roads. I am talking to our injector guys today at work. I work for a competitor injector manufacturing company. I think it's an injector over loading and the fuel not getting burned or something like that. None the less for 50K plus I don't expect this. It's going to cause someone to get hurt if not killed. They will have 3 chances to fix the issue. Calling the dealer now. Thanks for the first post it shed light on my issue.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-12-2011, 10:39 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok, it's not injector related, it is however shift related. If I block out 6 gear around town I have no issue. However, if I allow the truck to shift into 6 gear while going slow (45 and under) the vibration starts, like trying to start off in a higher gear. You know taking off in 2 or 3.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 10-13-2011, 07:35 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
throttle issues

im having the same exact.....isuues as the first post. mine has done it from brand new to now which is 8k miles. the local dealership cannot figure it out.
any soultions to this problem? thanks jimmy burns jimmy@waterloorods.com
3616558207 cell.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 10-13-2011, 11:40 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok heres more. 2011 raptor same issue solution was speed sensor and reprogram.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
engine, problems, shift, tranny

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:58 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors