Loud Pop/Boom when started - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-07-2014, 02:32 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2013
Location: Carrollton
Posts: 450
Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Loud Pop/Boom when started

This morning my truck made a noticeable pop in the engine when started. I've never heard this before. Anyone know what it could be?

Also, it's only when the truck is cold.

Last edited by TwinTurbo6.4; 04-07-2014 at 04:35 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-07-2014, 06:19 AM
Hunter of Trolls
 

Join Date: Nov 2012
Location: east coast
Posts: 910
Thanks: 7
Thanked 38 Times in 32 Posts
Feedback Score: 0 reviews
check your turbo boots? may be that they are loose and you're hearing them burp?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-07-2014, 06:24 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2013
Location: Carrollton
Posts: 450
Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by drewactual View Post
check your turbo boots? may be that they are loose and you're hearing them burp?
Good point, I'll have to check that tonight and update you in the morning whenever it cold again. That would make sense though, it didn't run odd or anything. Thanks!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-07-2014, 06:27 AM
Hunter of Trolls
 

Join Date: Nov 2012
Location: east coast
Posts: 910
Thanks: 7
Thanked 38 Times in 32 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I hope it's that simple, man.. I can't imagine what else it could be in all honesty, but if it's not that, I can't imagine whatever else it could be being as simple, if you can follow that..
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-09-2014, 02:36 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2013
Location: Carrollton
Posts: 450
Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Well I found my issue. Believe it or not its my subwoofer. Haha. Whenever I have my radio on a station, it picked up the static and pops real quick. Glad it not serious.

Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:58 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors