Random loss of power - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 11-20-2013, 06:33 PM Thread Starter
Join Date: Jun 2013
Location: Helena Mt
Posts: 73
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Random loss of power

Hey guys, I'm kinda stumped on this one. I have an 08 f250, all deletes, KEM tune, basic stuff. And it's about 20-25 degrees out. I let me truck warm up for a good ten minutes, drove it, parked again, and kept it idling for another good 10 muintes. I started to drive off, and hit some ice, starting spinning, and revved it up a little bit, not high, like 2500-2800 rpm. Then I kept driving, and I noticed my truck got really loud, low pitch, drone kinda loud. I looked and I wasn't making too much boost, like 5-10 when hard on throttle. I immediately thought that one of my boots slipped off.. Well i looked after I parked and all my boots where still intact to the intercooler.. So I have no clue what's going on.. Any clues?
ColtonH00 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 Old 11-21-2013, 07:34 PM
Powerstroke Techie

Join Date: Oct 2009
Posts: 1,681
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Exploded an up pipe maybe?

Ford Senior Diesel Technician
2008 F-350 4x4 Off Road 6.4 Powerstroke Diesel
There are strange things done 'neath the midnight sun by the men who moil for gold.
The arctic trails have their secret tales that would make your blood run cold.
Big Angry Hillbilly is offline  
post #3 of 3 Old 11-21-2013, 08:43 PM
Preems14's Avatar
Join Date: Mar 2008
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Had a similiar problem yesterday with my truck. I didnt drive it for two weeks and it had got cold (-20C) I had plugged it in for a few hours before starting it. In the cold the exhaust usually has a bit of a rumble until it warms up then it starts to whistle like usual. This time the rumble didnt go away and when driving it made little to no boost. 0 to 5 psi. After driving and with the TC locked I was able to hit 25 psi but still a rumble sound when letting off. Can barely hear turbo. Brought it in the shop today at work and checked the simple things like IC boots and pulled airintake elbow off of turbo and checked the wheel for any damage or rubbing the housing. Doesnt seem to have any issues. Not trying to hijack your thread just chiming in as im facing the same problem by the sounds of things.

2008 Harley Davidson F-350 CC/SB
5" Flo-Pro, MiniMaxx, S&B Intake, Readylift Leveling Kit, Suncoast Transmission, Pro-Comp Traction Bars
1997 F-250 CC/SB
Edge Programmer, 3" Straight Pipe, AFE intake, BD Turbo
Preems14 is offline  
Sponsored Links

boost, cold, loss, low, power

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome