Security light flash/no start - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 11-06-2013, 05:38 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
HawkeyeStroker's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Security light flash/no start

Truck fired up like normal, went to turn out of the parking lot and the truck died. The security light was flashing and I couldn't get it to do anything. No start. So I pulled the positive cables off the batteries and hooked them back up and it fired right up and hasn't done it since. Ive noticed others have had this issue, just want to see if anyone has found a definite answer for this. now feel like I cant trust the truck if I never know when its going to do this. Is it something with the key? Or the pats module? Any information is appreciated. The truck is Spartan tuned.

2008 F250 ccsb lariat
Spartan Tuned
AFE CAI
Flo Pro Exhaust
Flo Pro EGR delete
Flo Pro CAC pipe
HawkeyeStroker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 11-07-2013, 08:57 AM
Member
 
tonsofduty's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by HawkeyeStroker View Post
Truck fired up like normal, went to turn out of the parking lot and the truck died. The security light was flashing and I couldn't get it to do anything. No start. So I pulled the positive cables off the batteries and hooked them back up and it fired right up and hasn't done it since. Ive noticed others have had this issue, just want to see if anyone has found a definite answer for this. now feel like I cant trust the truck if I never know when its going to do this. Is it something with the key? Or the pats module? Any information is appreciated. The truck is Spartan tuned.
I had this problem a few months ago. Very frustrating to say the least. In my case there was a wire corroded under the passenger side battery box. If you look over the forums enough you will see many others had the same problem, yet the fix was completely different. My truck would not fire again no matter what, so I had to go to the dealer since I could not find the issue. There are several modules which need to be satisfied to make the truck start, so it could be a module or the wiring to any one of them. I chased the wiring to the transmission control module (TCM) for a day, and also traced many others. I know this is not great news, but if you can find a damaged wire you may solve the problem, you may not. Good luck.
tonsofduty is offline  
post #3 of 3 Old 11-19-2013, 03:28 PM
Powerstroke.org Rookie
 
BigRed08F250's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Had the same thing happen to me. Backing out of my driveway truck just died and the security light was flashing. Pulled cables off of batteries and cleaned them and truck fired up. One month later I stopped at a store come back out and same thing again. I had to have it towed this time. Got it home and changed both batteries all has been good now for 2 years. Batteries were original motorcrafts that were 3 years old.
BigRed08F250 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome