Calling all Ford Techs! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 03-12-2013, 06:16 PM Thread Starter
Serving Our Country!

f250ghost's Avatar
Join Date: Oct 2007
Location: Navarre, FL
Posts: 2,505
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via AIM to f250ghost Send a message via MSN to f250ghost Send a message via Yahoo to f250ghost
Calling all Ford Techs!

I'm in need of some insight from someone that knows these trucks well...mainly the 6.4 but any super duty knowledge will suffice. As you probably know by truck has had issues. If you want...please read I'm at a loss and my dealership hasn't figured it out yet after a week and a half and a misdiagnosed transfer case.

It's got a mysterious grind/vibration that you can feel in the pedal and floorboard and also hear.

Here's the conditions:
Deceleration in 4th or 5th gear
Constant grind/vibe at 65-80 mph
Gets worse in 4x4 High
At cruising speed, can be manipulated/repeated between 1000 & 1500rpm

Here's what's been done/ruled out by the tech & how:

Replaced Transfer Case...thought it was the root cause because the condition worsened in 4-high.

Rear axle and differential looked fine

"Chassis Ears" tracked the sound down to somewhere in the transmission, yet while monitored via scan tool, the transmission AND torque converter are working as they should.

The tech said it isn't hubs...because the sound isnt a bad hub sound, and if it was, it would be constant at all speeds and would change when turning corners

Truck is throwing no codes

Turbo is boosting as it should

Here's the update I got today...(day 9 for this 13 total):

The root cause still hasn't been located, and the truck will be driven again with chassis ears to track down the sound. The tech is going to be listening for a loose motor mount.

That's all the information I've gotten so far...the truck is a 2008 F250 FX4 Extended Cab 6.4L with 59,640 miles...I first complained about this issue back in October, which the tech then did a 99 point inspection and found nothing. It got worse in February, and I took it back...and it's been there every since.

Sorry for the long post...but I'm almost desperate at this point to find out what the problem is!!! Every day I don't have my rig is costing me money, between paying for a rental car out of pocket, and having to borrow vehicles from friends. At what point is Ford going to give up? And if they do...what will happen after that? I know its out of the "lemon law" realm...but they can't just tell me "we dont know what it's your truck" can they?

ANY help is greatly appreciated...thanks guys.

2006 F250 FX4
6.0 PowerStroke
Panhandle PowerStrokes Director
f250ghost is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome