New HPFP and truck dies when I accelerate it, makes weird noise. - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-14-2012, 06:58 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2012
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
New HPFP and truck dies when I accelerate it, makes weird noise.

Replaced the HPFP today with radiator and oil cooler, when I start the truck and put in drive if I accelerate it dies, once it runs for a couple of minutes I can drive it around no problem but it makes a noise like when a tv channel is offline when the turbo boost is over 10#. Is throwing code p0087 What the hell did I do wrong? Any ideas guys?

Last edited by Steinbrenner; 12-14-2012 at 07:35 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-16-2012, 09:55 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2012
Posts: 145
Thanks: 8
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
P0087 - low rail pressure

Might be air in your fuel system now? Did you cycle the key on/off 4-5 times to prime the fuel system? I just changed my filters out yesterday and I cycled the key on for about 30 seconds each time until the tank stopped burbling.

Also double check to make sure the filter is fully seated, maybe it's sucking air past it.

Last edited by Alaskan_awd; 12-16-2012 at 10:00 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-17-2012, 05:55 PM
Member
 

Join Date: Feb 2008
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Steinbrenner View Post
Replaced the HPFP today with radiator and oil cooler, when I start the truck and put in drive if I accelerate it dies, once it runs for a couple of minutes I can drive it around no problem but it makes a noise like when a tv channel is offline when the turbo boost is over 10#. Is throwing code p0087 What the hell did I do wrong? Any ideas guys?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Could be fuel leak in the HPFP fuel lines.

Did you replace the lines and gaskets per replacement procedures. Did you reset ECM fuel parameters per Ford service manual.

What code did you have before replacement? Was it P0088 only?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:41 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors