Power Steering/Hydroboost Brake Issues - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 11-20-2012, 10:29 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Power Steering/Hydroboost Brake Issues

OK, I am not sure if I am nuts or just dumb, but I seem to recall a thread at some point on my issue but I sure cant seem to find it using the search function. I have a 2008 F350 CCLB with 158,000 almost completely trouble free miles. About a week ago I noticed spots on the driveway that had never been there before. This weekend I noticed that when I lightly tapped the brakes I would get an almost "bounce back" feeling with the pedal. At the same time I noticed that the power steering pump was groaning. Long story short, I determined that the fitting on the line going to the hydroboost was loose and was leaking fluid. I cleaned everything up, tightened the fitting and topped off the power steering resevoir. I figured that everything would return to normal, but now I notice that I still get that slight bounce feeling when I lightly apply the brakes and whenever the brakes are applied the steering wheel ever so slightly wants to turn to the right. The turning on brake application is what I vaguely recall being in a thread at some point. Does anyone have any idea what could be causing this? The leak is gone and the noise is gone, I just have these two issues.

Thanks in advance,
Jim
jimb726 is offline  
post #2 of 6 Old 11-20-2012, 11:03 AM
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 
ZMANN's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 14,455
Mentioned: 51 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 539 Post(s)
Thanks: 495
Thanked 692 Times in 659 Posts
Feedback Score: 0 reviews
whens the last time you flushed this ?

.
.
.
Please donate to DTR Ron's Memorial
https://www.gofundme.com/2464axqr
We Miss you Ronnie
RIP
ZMANN is offline  
post #3 of 6 Old 11-23-2012, 06:34 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Everything was flushed in January when I bought the truck. No issues at all until I had the leak issue.
jimb726 is offline  
post #4 of 6 Old 11-23-2012, 02:58 PM
Compression Ignition Addict
 
kinnisoj's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Trinidad Colorado ,USA
Posts: 6,085
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Thanks: 136
Thanked 196 Times in 191 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ive got the same thing,and I got it just after I flushed it

BPD OIL COOLER W/COLD WEATHER PACK & BPD oil bypass amsiol filter
BPD WATER PUMP, RADIATOR+ EGR.ARP STUDS
,edge turbo timer
5" TB DIAMOND EYE EXH
ATLAS 40
TITLE IN HAND...
kinnisoj is offline  
post #5 of 6 Old 11-23-2012, 05:25 PM
Compression Ignition Addict
 
kinnisoj's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Trinidad Colorado ,USA
Posts: 6,085
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Thanks: 136
Thanked 196 Times in 191 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Went out and checked for a leak found nuttin. Was a little low but not bad

BPD OIL COOLER W/COLD WEATHER PACK & BPD oil bypass amsiol filter
BPD WATER PUMP, RADIATOR+ EGR.ARP STUDS
,edge turbo timer
5" TB DIAMOND EYE EXH
ATLAS 40
TITLE IN HAND...
kinnisoj is offline  
post #6 of 6 Old 11-26-2012, 05:26 AM
Compression Ignition Addict
 
t613's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Central CT
Posts: 244
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I had a booster that decided to start leaking right after the 3/36k. Ford was nice enough to let me pay for it myself. Ever since the dealer replaced the booster, I've had the same condition described by the OP.

Not a big deal, but not right either. Will be taking it back to the dealer for other work and will have them address it then. I'll let you know what they tell me.

Tim

2008 F-250 6.4L PSD, SC, short bed, 4x4 auto, Toreador red. Huntsville motor, all stock except for Injen/Amsoil intake.
t613 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome