Nav Unit Problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 05-19-2010, 12:16 PM Thread Starter
<b>Premium Member</b>

 
BigGreen06's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cooperstown, NY
Posts: 2,290
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 51 Post(s)
Thanks: 21
Thanked 20 Times in 20 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Nav Unit Problem

I seem to have a major problem with the Nav unit, it first started yesterday when leaving the dealer after routine maintenance, I went to change the view on the screen, and it wouldn't allow me to do anything, it wouldn't recognize me pushing the screen. Next I pulled out of the dealers' lot to find a place to turn around to go back, and none of the buttons on the side of the unit would work and the volume controls weren't functioning. So I got back to the dealer the service manager came out looked it over, shut down the truck and started it back up, and it seemed like it would work for 5-7 secs and then the touch screen would stop working, but the audio controls were back and the buttons on the side worked.
So fast forward to today, I was heading to work, tried using the bluetooth calling and the system for awhile now will automatically put each call I make into privacy mode and then I just push the button on the screen to disable it and it will work, well when I went to push the button the screen just froze, I cancelled my call and redialed it and the same thing happened. After that, I was listening to music and lost control of my steering wheel controls, and had to stop the truck and shut it down and start it back up, because I couldn't lower the volume for an incoming call.
I haven't got a clue what has caused the problem but I do think the entire HU is dead or dying at least. I am going back in tomorrow to see if they can fix it. I really need the Nav, because I use it for work everyday, and the bluetooth is just a nice thing to have, because it is a pita holding the phone up to my ear, but it is also illegal so I'm hoping that the service guys can either fix it, or at least it wont take a long time to get a new HU.

James.

Work Truck: 2010 F350 KR Oxford

Ford F250 CrewCab SWB 4X4 XLT. Sold
4" MBRP 409 SS Turbo-Back w/ Cat & Muff Delete
SCT Livewire w/ Looney Tunes, Courtesy of Vivian
AirDog 100 from Pure Flow Industries
Accufab Elbow
AFE Stage II W/ PG7 Sold!
Revtek 2.5" Level Kit
Nitto TG From Discount Tire
Smkd LED 3rd Brake & Smkd Mirror Lenses From Stealth Auto
LineX in the Bed
HID Highs/Lows 6000K.
Front & Rear Strobes & Front Dual Talon LED Dash Light, All Whelen; www.oslights.com
BigGreen06 is offline  
post #2 of 5 Old 05-19-2010, 02:36 PM
Compression Ignition Addict
 
dieselkane's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Pocat-hell-hole, Idaho
Posts: 1,509
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by BigGreen06 View Post
I seem to have a major problem with the Nav unit, it first started yesterday when leaving the dealer after routine maintenance, I went to change the view on the screen, and it wouldn't allow me to do anything, it wouldn't recognize me pushing the screen. Next I pulled out of the dealers' lot to find a place to turn around to go back, and none of the buttons on the side of the unit would work and the volume controls weren't functioning. So I got back to the dealer the service manager came out looked it over, shut down the truck and started it back up, and it seemed like it would work for 5-7 secs and then the touch screen would stop working, but the audio controls were back and the buttons on the side worked.
So fast forward to today, I was heading to work, tried using the bluetooth calling and the system for awhile now will automatically put each call I make into privacy mode and then I just push the button on the screen to disable it and it will work, well when I went to push the button the screen just froze, I cancelled my call and redialed it and the same thing happened. After that, I was listening to music and lost control of my steering wheel controls, and had to stop the truck and shut it down and start it back up, because I couldn't lower the volume for an incoming call.
I haven't got a clue what has caused the problem but I do think the entire HU is dead or dying at least. I am going back in tomorrow to see if they can fix it. I really need the Nav, because I use it for work everyday, and the bluetooth is just a nice thing to have, because it is a pita holding the phone up to my ear, but it is also illegal so I'm hoping that the service guys can either fix it, or at least it wont take a long time to get a new HU.

James.
Everything should definitely be working for you. If it doesn't work, than get it warranted for sure! As much as these trucks cost, every feature should work flawlessly as far as I'm concerned. Occasionally little problems pop up, it's the nature of the beast unfortunately. Well, I guess that goes for any vehicle really. I have had a few little problems as well with my 08. Key word, "little". I know it sucks bringing in your truck for anything. Believe me, I know how you feel.

Traded.. 03 6.0 PSD For.. Black F250 2008 SD LARIAT 6.4 PSD 4x4, Aries Bull Bar, Westin chrome running bars, Dura Liner, B&W Gooseneck hitch, Recon smoked taillights, Icon 4.5" lift, 35" Toyo M/T, etc... Running Spartan Tunes AFE PG 7, Flo Pro 4" DP Back, thanks to Cobb's Diesel. It has been great so far.




Quote:
Originally Posted by azkcr View Post
So all that work and you're keeping the trash can of doom on the exhaust?

dieselkane is offline  
post #3 of 5 Old 05-20-2010, 09:11 AM Thread Starter
<b>Premium Member</b>

 
BigGreen06's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cooperstown, NY
Posts: 2,290
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 51 Post(s)
Thanks: 21
Thanked 20 Times in 20 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Well, service dept said the thing was pretty much dead, it'll still work for tunes until the new one gets in next week. And they said it is under warranty, lucky it happened now though, another 5000miles and I would've been SOL.

-James.

Work Truck: 2010 F350 KR Oxford

Ford F250 CrewCab SWB 4X4 XLT. Sold
4" MBRP 409 SS Turbo-Back w/ Cat & Muff Delete
SCT Livewire w/ Looney Tunes, Courtesy of Vivian
AirDog 100 from Pure Flow Industries
Accufab Elbow
AFE Stage II W/ PG7 Sold!
Revtek 2.5" Level Kit
Nitto TG From Discount Tire
Smkd LED 3rd Brake & Smkd Mirror Lenses From Stealth Auto
LineX in the Bed
HID Highs/Lows 6000K.
Front & Rear Strobes & Front Dual Talon LED Dash Light, All Whelen; www.oslights.com
BigGreen06 is offline  
post #4 of 5 Old 05-20-2010, 11:07 AM
Retired Army
 
rum4's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,538
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just got my whole nav unit replaced on my 10 due to the CD player stopped working. They got the first one in and it was bad, had to go back and today and get a working one put in, we'll see how long it works.........

"...It does not require a majority to prevail, but rather an irate, tireless minority keen to set brush fires in people's minds.."
>Samuel Adams<

Rick
2010 F350
rum4 is offline  
post #5 of 5 Old 05-21-2010, 11:14 AM Thread Starter
<b>Premium Member</b>

 
BigGreen06's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cooperstown, NY
Posts: 2,290
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 51 Post(s)
Thanks: 21
Thanked 20 Times in 20 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Well I hope that this is my last one, I don't want another one, but I think I'm going to get the extended warranty just in case.
Thanks Guys.

James.

Work Truck: 2010 F350 KR Oxford

Ford F250 CrewCab SWB 4X4 XLT. Sold
4" MBRP 409 SS Turbo-Back w/ Cat & Muff Delete
SCT Livewire w/ Looney Tunes, Courtesy of Vivian
AirDog 100 from Pure Flow Industries
Accufab Elbow
AFE Stage II W/ PG7 Sold!
Revtek 2.5" Level Kit
Nitto TG From Discount Tire
Smkd LED 3rd Brake & Smkd Mirror Lenses From Stealth Auto
LineX in the Bed
HID Highs/Lows 6000K.
Front & Rear Strobes & Front Dual Talon LED Dash Light, All Whelen; www.oslights.com
BigGreen06 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome