No Power? Please help! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-29-2010, 12:22 PM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2009
Location: Richwood TX.
Posts: 100
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Angry No Power? Please help!

For the second time in the last couple days, my truck has had a total loss of power. My wife and I went to a restaurant at lunch today with no problems on the way however, on the way home I had a total loss of power. Both times this has happened it limits me to about 3200 rpm, 10 - 20 lbs. boost, 30 - 45 mph all of these are with it floor boarded (feathered in, not punched). If I stop, put the truck in park and turn the ignition off and restart it everything goes back to normal. Today when it did it, I was close to the Ford shop so I stopped in and got the mechanic to ride with me (since they can never get a problem you describe to replicate itself when they have it). He seemed to think it is a fuel issue, asking me how long it had been since I changed the filters and said several trucks in the shop now had bad diesel. I personally don't see these being the issue since the problem goes away when I reset the ignition. Sounds more like an electronic/computer problem to me. They said they would not be able to get to it until Monday, so I am going to take it in then unless you guys can tell me what it is. The truck is still stock for now, with the exception of an airaid air filter which has been checked clean. Thanks in advance for any help...................ew
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-29-2010, 12:25 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: Lincoln NE
Posts: 203
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine did the same thing and it was an exhaust temp sensor that faulted to 1500 and derated the engine.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-23-2010, 09:42 AM
Member
 

Join Date: Oct 2007
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Plugged exhaust system, or egr. check both first.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-09-2010, 09:37 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 259
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
mine was doing that when my filters were messed up, Its worth a check. how many miles? make sure to drain the water seperator.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:19 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors