Loss of power, fail safe mode - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-20-2009, 06:36 PM
Augmented Thrust Addict

 

Join Date: Nov 2009
Location: Okinawa, Japan
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Loss of power, fail safe mode

Started the drive home for thanksgiving, and got a little love from ford on the way. After passing someone and then letting off the gas, I pressed on the gas to start accelerating again, and the truck started chugging and wouldn't accelerate. Looking at the gauges, everything was fine except for no boost from the turbos at all. After pulling over and coasting for a minute or two, I turned it off and on, where I then got the engine light, and the truck worked again, but in what I assume is fail safe mode. It could drive fine, just limited the revs and didn't accelerate fast. The turbos worked again, no strange issues or noises, nothing hot or leaking under the hood or the truck. Ideas before i take it in tomorrow? Thanks in advance.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-21-2009, 05:44 AM
Augmented Thrust Addict

 

Join Date: Nov 2009
Location: Okinawa, Japan
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Also this happened a few minutes after a "cleaning exhaust filter" message. Maybe a regen issue?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-24-2009, 06:26 AM
Augmented Thrust Addict

 

Join Date: Nov 2009
Location: Okinawa, Japan
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
FYI, egr valve replaced.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-29-2009, 08:03 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2009
Location: Southwest CO
Posts: 326
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks Ryan, I was a little worried about those kind of issues when I took off yesterday on my 850 mile trip back home (these things aren't exactly something you can fix on the side of the road with a cresent wrench, channel locks, and a flashlight...but I still keep them in my toolbox!!. Everything went well...How many miles do you have on your truck?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-30-2009, 07:42 AM
Augmented Thrust Addict

 

Join Date: Nov 2009
Location: Okinawa, Japan
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Almost 71k
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-29-2010, 02:26 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2010
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I just had the same problem but I had to have my truck towed .. .I realize this is an older post but wondering what everyone had found out ... Although one thing is different from mine .... My truck after i shut it down and went to restart it .. the truck rattles and clangs very loud .. shut the truck off right away and had it towed ... cant tell if it was coming from the turbos or what but it was obnoxiously loud ... has 214,000 miles on it and just got it out of the shop for 2 broken head studs ;-(
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:23 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors