Cruise control broke again? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Problems Forum Having Trouble? Post here

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 17 Old 10-27-2009, 09:14 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
fx4superduty33's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Linden, Michigan
Posts: 222
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Cruise control broke again?

i have a 2008 fx4 f-250 crew-cab with the 6.4. Im having problems again with my cruise not working. the dealer "fixed" it 500 miles ago by installing a new brake switch. Now they are saying its another brake switch gone bad, they told me there is more than one brake switch controlling the cruise control. Anyone else have this issue, its really frustrating taking to the dealer over and over........... thanks
fx4superduty33 is offline  
post #2 of 17 Old 11-03-2009, 03:47 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I am experiencing the same issue, but it is intermittent. '08 F250 PSD, I have made two appointments and the damn thing starts working again before I get it there, dealer says they cannot find anything. Let me know how it turns out. If I finally get mine figured out I will let you know.
c7_7cronin is offline  
post #3 of 17 Old 11-13-2009, 05:06 AM
Powerstroke.org Rookie
 
powerstrokeNM's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
yeah, mine too.
powerstrokeNM is offline  
post #4 of 17 Old 11-14-2009, 10:28 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brighton, Colorado
Posts: 153
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
I haven't seen this problem before, but i can tell you that the dealer is right there are 2 different brake switches and if either one is bad your cruise control will not work
wags1992 is offline  
post #5 of 17 Old 11-15-2009, 02:24 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
fx4superduty33's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Linden, Michigan
Posts: 222
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Now all of a sudden my CC is working again, and has worked for 2 weeks straight, WTF, is it still a brake switch?
fx4superduty33 is offline  
post #6 of 17 Old 11-16-2009, 06:02 AM
Compression Ignition Addict
 
ZeroOne's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Southern DE
Posts: 542
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
From another forum....

Quote:
Originally Posted by BeatMarti View Post
I had the same problem. Replaced the pressure switch and it worked for a few hours, then it started again. It turned out that the wire harness connecting the pressure switch was "stressed" to the point that one of the wires got torn inside the insulation and stopped making contact. The pressure switch circuit (when open) reports "pressure on", hence, the cruise control will not come on.



I fixed the harness and all's well since.
ZeroOne is offline  
post #7 of 17 Old 11-16-2009, 02:55 PM
Powerstroke Techie

 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,682
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Doesnt one of the pressure transducers control the TBC, and one control the cruise? It's beer thirty over here and I don't feel like firing up the shop manual right now.
Big Angry Hillbilly is offline  
post #8 of 17 Old 12-14-2009, 02:18 PM
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
had the same trouble with mine...but it was the horn and the cruise...a new clock spring fixed mine
metzy3204 is offline  
post #9 of 17 Old 11-29-2010, 08:19 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Location: Miami
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Having same issue with my 2010 f250 6.4L, Does anyone know if you have to bleed the brake line to repace the brake pressure switch? Brakes are not my thing. Could it be easly changed out?.
fdiaz157 is offline  
post #10 of 17 Old 12-05-2010, 05:01 AM
Powerstroke.org Rookie
 
eneranch's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Been having the same problem since Feb 2009; was able to stop & turn off the key & it would start working again; now it only works when it wants to. Took it to Ford a few months back for service & they could find nothing wrong, said to bring it back when it quit working, & they would troubleshoot it.

2008 F350 King Ranch, 6.4L Diesel, 4x4 Shift-On-The-Fly, DRW, CC, 4.30LS, Built/Delivered Apr 2007, TorqueShift Trans, Tow Boss Package, 13,000# GVWR Package, Engine Block Heater, Power Moonroof, Camper Package, Snow Plow Package, Audiophile 6CD Sound, Dual Alternators, Power Take-off Provision, Upfitter Switches, & Reverse Aid Sensors
If I thought I might need it, I got it installed !
eneranch is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome