Issues with SCT 3015R - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-28-2014, 07:22 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2014
Location: East TN
Posts: 326
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 8 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Issues with SCT 3015R

Tried deleting this weekend and wasn't able to because my tuner wouldn't load the custom file. My tuner is up to date with the latest firmware version and is unmarried with 4 unlocks left. For some reason I kept getting 1017 error Upload stock failed, then 1009 No tune changes. Tried 3 times same result. I spoke with the guy I bought the tuner from and he said he had the same issue and talked to Matt at gearhead and he thought he sent him an updated stock file to load first then reload the custom tune. I also called SCT this morning and they pretty much wasn't any help w/o having the tuner hooked to a laptop, hooked to my truck. I don't have internet at home so if that is the only fixed I'm screwed. Anyone else seen this?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-28-2014, 07:49 AM
Suck, Squish, Bang, Blow!




 

Join Date: May 2011
Location: North Bend, WA
Posts: 6,481
Thanks: 185
Thanked 177 Times in 145 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It doesn't have to be hooked to a laptop while connected to your truck...

It just has to be hooked to a computer with internet so SCT can access it remotely.

They can fix just about anything remotely...

Otherwise, it will have to be sent to SCT if you have no other options.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-28-2014, 08:01 AM
RollinEarly05...now


 

Join Date: May 2008
Location: Klamath Falls
Posts: 3,322
Thanks: 27
Thanked 23 Times in 22 Posts
Feedback Score: 10 reviews
Try going to a library if you don't know anybody that has a computer with internet access. SCT will be able to remotely fix your hand held tuner. How are you able to get onto the powerstroke.org? If its thru a phone you can make your phone a mobile hot spot and allow your laptop to sign online
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-28-2014, 08:02 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2014
Location: East TN
Posts: 326
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 8 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I told SCT guy I had tuner hooked up to laptop with internet and he didn't even offer to remote in an check. He said I needed to have the vehicle on hand.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-28-2014, 08:03 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2014
Location: East TN
Posts: 326
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 8 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I get on here via my work computer.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-28-2014, 08:05 AM
Suck, Squish, Bang, Blow!




 

Join Date: May 2011
Location: North Bend, WA
Posts: 6,481
Thanks: 185
Thanked 177 Times in 145 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Sam Hain View Post
I told SCT guy I had tuner hooked up to laptop with internet and he didn't even offer to remote in an check. He said I needed to have the vehicle on hand.
They have never told me that, I've had to have it done twice... Once last evening to be exact...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-28-2014, 08:15 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2014
Location: East TN
Posts: 326
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 8 Posts
Feedback Score: 0 reviews
This is what mine is doing SCT 3015 R is stuck on stock and will not load custom tune or sct tunes??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-28-2014, 08:23 AM
Suck, Squish, Bang, Blow!




 

Join Date: May 2011
Location: North Bend, WA
Posts: 6,481
Thanks: 185
Thanked 177 Times in 145 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Sam Hain View Post

He contacted SCT and they accessed it remotely and fixed the issue.

Quote:
Originally Posted by MONSTER_NRG View Post
Called SCT and they linked into my computer and fixed it. They had to add a file or something.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-28-2014, 09:39 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2014
Location: East TN
Posts: 326
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 8 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just got off the phone with SCT and tuner is being reflashed at this moment, hopefully that will cure the issue.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 01-28-2014, 09:44 AM
Suck, Squish, Bang, Blow!




 

Join Date: May 2011
Location: North Bend, WA
Posts: 6,481
Thanks: 185
Thanked 177 Times in 145 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It will work out for ya!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:28 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors