DashDAQ Question - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-24-2013, 05:38 AM
Member
 

Join Date: Oct 2012
Location: Oklahoma
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 4 reviews
DashDAQ Question

I've had my XL for about 5 months, it's great - however, I have had one problem pop up for the past few weeks now and has happened before. The unit will not show any of the parameters on the screen when I turn it on after I start the truck. I get the background graphic but the boxes and egt guage don't show anything. I can wiggle the cord at the back of the unit, that works sometimes, but it hasn't worked in a few days...at best my fuel rail pressure will show but that's it. The pics I attached are the unit when I first turn it on and right after I maneuvered the cord around to get some numbers.

I emailed Spartan a few months ago to see if they had any idea, but it magically stopped right when I asked; now it's very persistent. I put the unit to sleep when I get out, sometimes I shut it off If I'm not driving it for a few days. I've unplugged it at the back and OBD, rebooted it several times, talked dirty to it , and yelled at it to see if it would take voice commands - a little bit of everything. Has anyone else had to deal with this? I will email Spartan, but I thought I would check here first. Thanks!
Attached Thumbnails
DashDAQ Question-dashdaq-off.jpg   DashDAQ Question-dashdaq-.jpg  
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-24-2013, 11:11 AM
Member
 

Join Date: Nov 2009
Posts: 68
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine has done that once or twice. I just restarted the Spartan, and it worked fine. Happened a couple times when I first bought it, but hasn't done it in months.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-24-2013, 03:11 PM
Powerstroke.org Sponsor



 

Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 8,758
Thanks: 4
Thanked 12 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The only time I've ever personally dealt with the gauges being blank is when I shut the truck off for a short period of time (like in a drive-thru ordering food) and I crank the truck back up before allowing the gauges to reset with the key turned over. I've never seen an issue where the gauges just don't show up. My suggestion would be to give Mick a call and see what he thinks. He is the most knowledgeable guy at Spartan when it comes to the DashDAQ hardware.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-26-2013, 03:40 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2012
Location: thompson manitoba
Posts: 306
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have that problem too,it is just the cord on the back is worn and will make and break the connection. the only reason I found that out was after a while it would start shutting down then coming back on, just put the window suction cup on it and make sure the cord does not pull on it. that's what worked for me anyway.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:57 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors