U0115 U0100 - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-01-2013, 04:20 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
U0115 U0100

I have an sct livewire and ive had the extreme tune on for a couple weeks and running great. Yesterday it was like it lost all power and had the codes, U0115 and 2 U0100s. I returned back to stock and then back to extreme and it ran good for about 10 mins. Now it wont take a tune at all except for stock. How do i fix this problem?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-02-2013, 02:25 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I found out whats wrong. When i bought my tuner, I just got the dpf delete pipe. After running for a couple weeks on extreme tune, the cat got clogged up and when it hits 40 psi the exhaust cant get through the cat and the egt tops out immediately and goes into limp mode. If your truck is stock and you buy a tuner and dpf delete kit, GET THE CAT DELETE ALSO!!! I ordered the cat delete today. My truck will soon be full 4 inch straight pipe. It currently still runs with the extreme tune but i cant nail it or else it goes to limp mode for a minute or two. Hope this post can help some of you guys
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-02-2013, 04:36 PM
Premium Member

 

Join Date: Jun 2011
Location: Canton, Ga
Posts: 833
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
How hot were your egts getting?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-02-2013, 04:54 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
It would peg out the limit on the tuner
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-02-2013, 04:57 PM
Premium Member

 

Join Date: Jun 2011
Location: Canton, Ga
Posts: 833
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
So how hot is that. 2000*, 1800*?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-02-2013, 05:04 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
My tuner maxes out at like 1760, so no tellin how hot it gets. 1300 is time to worry. I don't think it really got to 1700. That's why I think the sensor is messed up
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-02-2013, 05:07 PM
Premium Member

 

Join Date: Jun 2011
Location: Canton, Ga
Posts: 833
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ok. And yeah im sure you got to 1700. I've hit around 1750 before.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-02-2013, 05:10 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Really? That's crazy!!! How long has your truck been tuned? And do you have full straight pipe?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-02-2013, 05:22 PM
Premium Member

 

Join Date: Jun 2011
Location: Canton, Ga
Posts: 833
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Been tuned for 37k. Full 5". That was with a livewire and the KEM 250 tune.

I now run a minimax with hd300. Doesn't get that hot
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 01-02-2013, 05:27 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Im running an sct livewire extreme with just the dpf delete right now. My cat delete should be here in a couple days and hopefully those temps go down and it stops going to limp mode when i nail the throttle
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to 08monster For This Useful Post:
06SuperDutyF250 (04-04-2014)
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:52 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors