Another AFe Intake CEL Problem? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-30-2007, 06:19 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Posts: 706
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 2 reviews
Another AFe Intake CEL Problem?

Seems to me like the 5000 intakes they sold 4999 of them have problems? Now I have a $250 paper wieght. I think its kinda crappy that AFe will not offer a refund or any assistance to people that are having this problem with thier intakes?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-30-2007, 08:01 AM
Let's Run'em


 
Join Date: May 2007
Location: El Paso, TX
Posts: 17,682
Thanks: 4
Thanked 13 Times in 12 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to TwinTurboStroker
Quote:
Originally Posted by DINOONE View Post
Seems to me like the 5000 intakes they sold 4999 of them have problems? Now I have a $250 paper wieght. I think its kinda crappy that AFe will not offer a refund or any assistance to people that are having this problem with thier intakes?
Did you buy it directly from AFE? Who have you talked to at AFE, they have been more than helpful with me....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-30-2007, 01:20 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Posts: 706
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 2 reviews
Well Afe emailed me today and they are sending me out a new intake tube and they said that should take care of the problem. I hope so b/c I would hate to have a $250 paper weight......


Quote:
Originally Posted by TwinTurboStroker View Post
Did you buy it directly from AFE? Who have you talked to at AFE, they have been more than helpful with me....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-30-2007, 01:49 PM
Let's Run'em


 
Join Date: May 2007
Location: El Paso, TX
Posts: 17,682
Thanks: 4
Thanked 13 Times in 12 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to TwinTurboStroker
That should do the trick, it was the case for me.....just keep us updated!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-30-2007, 02:08 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2007
Location: Throop Pennsylvania
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just my 2 cents about the AFE

If you followed my posts I had the same problem with my AFE CAI. I got the CEL and it would not go away. AFE was helpful, they sent me an updated intake tube. That did not work. They then sent me a "dry" filter. That didn't work either. I wound up going back to stock. My AFE sits in a box on a shelf in my garage. Maybe my truck is a Friday afternoon or Monday morning vehicle, but it DOES NOT like any kind of mods. The only mod I did not have trouble with was the Magnaflow 5" DPF back exhaust. I had bad experiences with AFE and now with a Flashpaq Tuner. I must be a die hard because I still have failed to learn my lesson. Thus the F-350 with 4700 miles goes back to the dealer for the second time. Primarily from mods. I absolutely love power and torque. It is addicting. But the aggrevation I am having is starting to wear thin. Perhaps I was too quick to experiment. Oh well my opinion only..There seem to be other members who have no problem with mods (and my name isn't Murphy) Other than the dislike to mods, I love my truck!!!!! CYA
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-30-2007, 02:35 PM
Let's Run'em


 
Join Date: May 2007
Location: El Paso, TX
Posts: 17,682
Thanks: 4
Thanked 13 Times in 12 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to TwinTurboStroker
Well here is another thing to consider......I was having the same problem that the both were having, I did get a new tube and I'm not sure if that is that answer.....I really don't know because my truck was down when I got the new tube. Once I turned off regen, the CEL did not and has not come on at all. I check to see if there are any codes every 2 weeks just to be safe and nothing. Now, I have heard that the tube design is the problem and the relocation of the MAF is throwing off the the computer. However, if I have the same intake that the two of you have....which I'm sure I do.....the problems you are having is directly related to regen mode, the DPF, and related sensors.....just another reason to get rid of regen and the DPF, plus more power, better sounding, lower EGTs and of course awesome fuel mileage....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-30-2007, 02:58 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Posts: 401
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
good info !
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 11-03-2007, 09:53 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Location: Birmingham area Alabama
Posts: 341
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
how do you get in touch with afe? I have a kit and mil has been on since and I have no number to get in contact with them , any help would be appreaciated
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 11-04-2007, 08:01 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Posts: 706
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 2 reviews
Send them an email. They will get back to you in a few days with a # to call.


Quote:
Originally Posted by richardndawnc View Post
how do you get in touch with afe? I have a kit and mil has been on since and I have no number to get in contact with them , any help would be appreaciated
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 11-04-2007, 10:33 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Location: Birmingham area Alabama
Posts: 341
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
thanx , I will do it now.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:34 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors