Spartan says can't erase module?? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-16-2012, 10:09 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2012
Location: Mount Airy MD
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Spartan says can't erase module??

So I'm not at home an I changed my tune an it said can't erase modules an reload stock if truck first start. So what does this mean? I tried reloading stock file says the exact thing. I can't figure out why it says this I didt try to start my truck or anything not sure why this occurred


Sent from my Autoguide iPhone app
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-16-2012, 10:13 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2012
Location: Mount Airy MD
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Need ideas quick!!


Sent from my Autoguide iPhone app
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-16-2012, 12:32 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2012
Posts: 94
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jamie7878 View Post
Need ideas quick!!


Sent from my Autoguide iPhone app

Burn it.....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-16-2012, 01:02 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2010
Location: Fort St John, BC
Posts: 1,651
Thanks: 1
Thanked 7 Times in 6 Posts
Feedback Score: 0 reviews
^Good advice as usual.......

Disconnect batteries for a few mins?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-16-2012, 01:10 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2012
Location: Mount Airy MD
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Bellyboat View Post
Burn it.....
Its gone through my mind haha


Sent from my Autoguide iPhone app
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-16-2012, 02:11 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Posts: 8,287
Thanks: 69
Thanked 199 Times in 189 Posts
Feedback Score: 0 reviews
only related item I could find ?

HELP!!!!! Spartan tuner??? - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 09-16-2012, 09:59 PM
Powerstroke.org Sponsor



 

Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 8,777
Thanks: 4
Thanked 12 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did you get this figured out? My guess is that your SD card is corrupt and you need to format a new card using the files off of your computer. Did you save the original stock file on your computer?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 09-17-2012, 07:22 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2012
Location: Mount Airy MD
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 08stroker250 View Post
Did you get this figured out? My guess is that your SD card is corrupt and you need to format a new card using the files off of your computer. Did you save the original stock file on your computer?
I got it towed home last night I couldn't try anything last cause I was at a concert an couldn't get out until there was room for the tow truck. But how would the files become corrupted when it was tuning an it was not tampered with. My stock file is corrupted on the tuner and I'm not sure if I have it saved on my computer cause I got a new one an cant remember if I transferred it over. If its not saved is there a way to pull the stock file off of the ad card using a computer


Sent from my Autoguide iPhone app
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 09-17-2012, 08:00 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: ORYGON
Posts: 1,266
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Feedback Score: 0 reviews
good luck... maybe a smaller sig pic would help
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 09-17-2012, 10:24 AM
Powerstroke.org Sponsor



 

Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 8,777
Thanks: 4
Thanked 12 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jamie7878 View Post
I got it towed home last night I couldn't try anything last cause I was at a concert an couldn't get out until there was room for the tow truck. But how would the files become corrupted when it was tuning an it was not tampered with. My stock file is corrupted on the tuner and I'm not sure if I have it saved on my computer cause I got a new one an cant remember if I transferred it over. If its not saved is there a way to pull the stock file off of the ad card using a computer


Sent from my Autoguide iPhone app
Call the office and speak with Mick.

828-692-9967
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:18 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors