Frustrated with tuning issues - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-02-2012, 05:32 AM
Member
 

Join Date: Jul 2011
Location: Maple Valley, WA
Posts: 70
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Frustrated with tuning issues

Hi Guys,
I have a problem which is driving me nuts. I recently tried downloading a 210 tune into my SCT Live Wire. I had run a RCD 450 for about a year with no trouble. Somewhere during the download my SCT went dark and locked up. The trucks engine light came on and it felt as if the engine de-fuels beyond 3rd gear. I contacted SCT they were helpful and saved my stock file as a back up and re-flashed my SCT unit. I tried re-programing after they closed for the holiday weekend.

I brought the truck back to stock which produced a engine light due to DPF delete. Then I tried to re-tune. First, I lost my 210 and 450 tune completely. I then just picked the SCT Performance tune and started download. Same de-fueling issue after 1-2 and 2-3. Took it out on the hwy and it has no problem under steady acceleration getting to 70 but if I step on it it bogs at about 2700 rpm. I tried this again with their Race tune and it happened again in the exact same way, with the exception of the engine light returning. There are no codes that I can see with the tuner.

Has the tranny gone into safe mode. I had over 100 miles on both tunes. Could it be some how that the tunes stacked thus causing corruption? I will be going back to SCT after Labor Day.

My back up plan, if the SCT is corrupted, is to go to H&S. I really don't want to break loose with the money at this point but the truck is running sub-stock and driving me cazy. I don't have confidence that uploading another tune into then SCT will change help, but maybe. I am not even sure if I go to stock and upload H&S if there is some problem buried deep in the ECM. Do I need to go to Ford and reflash the computer? god I hope not.

"woulda, shoulda, coulda" should have left the 450 alone. Oh Well.http://www.powerstroke.org/forum/ima...lies/dunno.gif

Thanks for any help.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:03 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors