boost question - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-30-2012, 11:17 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,283
Thanks: 15
Thanked 65 Times in 64 Posts
Feedback Score: 0 reviews
boost question

I run the hot damn file on wild. I only see 35 max pounds of boost. Does that sound normal? The truck runs great and no codes. I took off the map sensor and the back pressure sensor and cleaned them. Mods are in my signature. Should i not worry since the truck is running great? Thanks for any info.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-30-2012, 11:20 AM
Dont Mess With Texas!


 

Join Date: Apr 2010
Location: Corpus Christi TX
Posts: 5,664
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Hhmmm... Not sure I can go do a WOT run at 5 on wild if I want and I will see what I get, let me know

Posting on the go from the android!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-30-2012, 11:21 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,283
Thanks: 15
Thanked 65 Times in 64 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by ThirdCoastStroker View Post
Hhmmm... Not sure I can go do a WOT run at 5 on wild if I want and I will see what I get, let me know

Posting on the go from the android!!
If you would that would be great! It goes up to like around 35 when the converter locks. Not sure if that is normal or not. Thanks!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-30-2012, 11:25 AM
Dont Mess With Texas!


 

Join Date: Apr 2010
Location: Corpus Christi TX
Posts: 5,664
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yeah I will try to remember when I get off at 5, unless I leave the office during the day.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-30-2012, 12:48 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My alarm on my Mini Maxx is set for 40psi and I can only really hit 40psi when Im getting onto a Freeway on-ramp.... I havent been brave enough to try it on the street yet...
Oh... With HOT DAMN on WILD.... egts get to almost 1500!!!
Boost leak maybe??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-30-2012, 12:58 PM
Dont Mess With Texas!


 

Join Date: Apr 2010
Location: Corpus Christi TX
Posts: 5,664
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by STROKMII View Post
My alarm on my Mini Maxx is set for 40psi and I can only really hit 40psi when Im getting onto a Freeway on-ramp.... I havent been brave enough to try it on the street yet...
Oh... With HOT DAMN on WILD.... egts get to almost 1500!!!
Boost leak maybe??
when is the last time you did an update on your Mini? mine used to show that high but it was a bad algorithem
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-30-2012, 01:04 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by ThirdCoastStroker View Post
when is the last time you did an update on your Mini? mine used to show that high but it was a bad algorithem
Its been awhile.... The truck is not my DD, but since my DD blew the turbo I have been driving the truck more.... I think it has like 6.24V in it but Im not sure....I might wanna update it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 04-30-2012, 01:08 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,283
Thanks: 15
Thanked 65 Times in 64 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I dont think i have a boost leak. I changed my CAC boots. Not positive its not a leak tho.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 04-30-2012, 01:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2010
Location: Port Tobacco MD
Posts: 544
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 04hdfatboy View Post
I run the hot damn file on wild. I only see 35 max pounds of boost. Does that sound normal? The truck runs great and no codes. I took off the map sensor and the back pressure sensor and cleaned them. Mods are in my signature. Should i not worry since the truck is running great? Thanks for any info.
On a hil or under load I can ring a higher Boost number actually 50+. I would say that you are not under too much load.

Also I do not believe the International Diesel has a MAP sensor.... It might be a Inlet air temp sensor you talking about.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 04-30-2012, 01:35 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,283
Thanks: 15
Thanked 65 Times in 64 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by MD05 View Post
On a hil or under load I can ring a higher Boost number actually 50+. I would say that you are not under too much load.

Also I do not believe the International Diesel has a MAP sensor.... It might be a Inlet air temp sensor you talking about.
I see around 35 on a WOT run.

The map sensor is right in in front of the IAT2 sensor.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:29 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors