SCT - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 03-02-2012, 09:10 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
operating engineer's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
SCT

ok so all my parts came in last weekend.. full 5" diamond eye exhaust SCT livewire w erics custom tunes and S&B cold air intake w/ cleanable filter. Huge mileage increase,just on the stock street setting and all kinds of power.... so how about turning it all the way up and see how it goes? HOLY !##@%$#^%^%^ BLACK smoke and I have never ..ever.. had a one ton four door dually that weighs 13,000# smoke the tires off that easy... way impressed. now here's the but.. I have a code that comes up every time I mash it. gonna look into it tomorrow. the firs time it happened it went into limp mode had to shut it off and open the door then start it back up and it went away but it does it alot. over boost? no idea yet. either way.. crap this thing is fun to drive .
operating engineer is offline  
post #2 of 5 Old 03-03-2012, 07:54 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
operating engineer's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok so I looked up the codes on the interweb and found U0115 is a lost communication w ECM/PCM secondary (SPCM) TBC trailer brake controler? wtf... and the other one was a U0100 lost communication wECM/PCM-TCM so I returned it to stock,cleared the codes and then turned it back up. no codes yet we will see what happens when I go out again.
operating engineer is offline  
post #3 of 5 Old 03-03-2012, 08:39 AM
Compression Ignition Addict
 
05_PSD_Erik's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Mercer County WV
Posts: 2,988
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Email Eric and tell him what it is doing. He should be able to fix it via the tuning

2009 Subaru WRX Premium
Type RS BOV
CAI
Muffler Delete



Had to park it with some real diesel muscle....
05_PSD_Erik is offline  
post #4 of 5 Old 03-08-2012, 04:31 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
operating engineer's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
So I got a hold of Eric he said it was just random codes that you get in the flash process, told me to say yes to the egr delete and they should go away quicker... now my other new problem is when I turn it up to Erics street or race tune and mash the throttle it goes into limp mode and no power at all so I shut it off the first time and let it set for a min .... started right up no problem power is back.. Then yesterday same thing on race tune next to a chev in town, he smiles and launches, I mash it smoking the tires as i leave him behind everything looks great on the gauges. three seconds after I let off it .. goes right into limp mode again... grrr wtf.
operating engineer is offline  
post #5 of 5 Old 03-09-2012, 04:28 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 374
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by operating engineer View Post
So I got a hold of Eric he said it was just random codes that you get in the flash process, told me to say yes to the egr delete and they should go away quicker... now my other new problem is when I turn it up to Erics street or race tune and mash the throttle it goes into limp mode and no power at all so I shut it off the first time and let it set for a min .... started right up no problem power is back.. Then yesterday same thing on race tune next to a chev in town, he smiles and launches, I mash it smoking the tires as i leave him behind everything looks great on the gauges. three seconds after I let off it .. goes right into limp mode again... grrr wtf.

not cool, let us know how it pans out. I don't know if this makes a difference, but every time I change tunes I usually baby it for a couple hundred miles until the truck "learns" the new tune...
ridesdirt is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome