Black Max Up Date Now What - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-27-2011, 03:51 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2008
Location: Holmes County, Ohio
Posts: 144
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Black Max Up Date Now What

Ok, I just updated to 6.4.20 and now when I start the truck the boost is maxed out at 100 psi seems that the surge is gone at idle and 40-50 mph but now the boost? Im still glad I purchased h&s any way. Any one have any ideas? Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-27-2011, 05:32 PM
Powerstroke.org Sponsor
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 385
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jhowell View Post
Ok, I just updated to 6.4.20 and now when I start the truck the boost is maxed out at 100 psi seems that the surge is gone at idle and 40-50 mph but now the boost? Im still glad I purchased h&s any way. Any one have any ideas? Thanks
Does the truck always say 100psi boost? or just when the gauges are initializing? During initialization it is common to see some extreme values, but they should return to normal within the first few seconds of start up.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-27-2011, 05:43 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2008
Location: Holmes County, Ohio
Posts: 144
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It stayed at 100 psi even driving down the road for 2 miles, I then pulled over shut the truck of and then restarted it, same thing again 100 psi. I then hit the throttle and it went to 0 psi then back to 100 psi. Got home from the 2 mile drive shut the truck off and then started it again, still 100 psi then hit throttle goes to 0 psi then back to 100 psi.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-27-2011, 06:09 PM
Powerstroke.org Sponsor
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 385
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jhowell View Post
It stayed at 100 psi even driving down the road for 2 miles, I then pulled over shut the truck of and then restarted it, same thing again 100 psi. I then hit the throttle and it went to 0 psi then back to 100 psi. Got home from the 2 mile drive shut the truck off and then started it again, still 100 psi then hit throttle goes to 0 psi then back to 100 psi.
Make sure the head unit is seated all the way in the cradle. Do all of your other gauges work correctly?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-27-2011, 06:13 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2008
Location: Holmes County, Ohio
Posts: 144
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The head unit it attached good and it appears that all other gauges are working properly.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-27-2011, 06:41 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2008
Location: Holmes County, Ohio
Posts: 144
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Im going to try reinstalling the new tune again on the sd card up date firm ware and install again to see if that takes care of it. I will repost again tomorrow with the out-come. Thanks!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-27-2011, 06:50 PM
Powerstroke.org Sponsor
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 385
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jhowell View Post
Im going to try reinstalling the new tune again on the sd card up date firm ware and install again to see if that takes care of it. I will repost again tomorrow with the out-come. Thanks!
Yeah, the update really should not change anything, unless it is a connection issue somewhere. The firmware is what runs the gauges and all communication. I'll have a look into the Manifold Pressure monitoring to see if we can find a bug tomorrow. I have a Black Maxx in my 6.4 and have only seen the 100psi a few times upon start up. The 100psi value is present when the Black Maxx is getting an empty response back from the PCM for that parameter, so there is likely a communication issue somewhere.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 04-28-2011, 07:49 AM
Member
 

Join Date: Mar 2008
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My boost gauge on the H&S jumps back and forth from 0 to 100 psi when there is no load on the truck.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 04-28-2011, 09:35 AM
Powerstroke.org Sponsor
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 385
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 69cougar View Post
My boost gauge on the H&S jumps back and forth from 0 to 100 psi when there is no load on the truck.
Good to know. We will work on a solution for the next update.

Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 04-28-2011, 12:58 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2008
Location: Holmes County, Ohio
Posts: 144
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 69cougar View Post
My boost gauge on the H&S jumps back and forth from 0 to 100 psi when there is no load on the truck.
Update, I went through the process of doing the firm ware and soft ware update and the boost does the same thing as above. Thatís a little better than before. at least I can see what the boost is at now. Thanks H&S for all of your hard work!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:50 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors