AIR FILTER - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 01-25-2011, 06:43 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 125
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
AIR FILTER

installed a minimax and 4in back. getting on the gas my air-filter light comes on and i have to reset it under the hood. what does this mean? also will it hurt anything?
jato1229 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 01-25-2011, 07:11 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: May 2010
Posts: 488
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
It means that you need an aftermarket intake. You're pulling in to much air now for the stock filter to flow without a high differental pressure at wide open throttle.
Antonm is offline  
post #3 of 7 Old 01-26-2011, 05:42 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 125
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
thought so, thanx. will it hurt anything till i get 1?
jato1229 is offline  
post #4 of 7 Old 01-26-2011, 07:54 AM
Banned
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 337
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jato1229 View Post
thought so, thanx. will it hurt anything till i get 1?
No, it will just throw the tend airfilter code when you WOT.
Vettester is offline  
post #5 of 7 Old 01-26-2011, 09:53 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 125
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
filter

so i dont have to go under the hood as soon as it comes on and reset?
jato1229 is offline  
post #6 of 7 Old 01-26-2011, 11:59 AM
Banned
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 337
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
no , every thing is fine.
Because the stock filter couldnt flow the amount of air needed for your new power lvl, it was faked out into thinking your filter was dirty. Your engine is actually, not compromised in any way.
Vettester is offline  
post #7 of 7 Old 01-26-2011, 01:26 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 125
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
good news.....
jato1229 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome