Spartan/KEM? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-03-2011, 09:47 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 238
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Spartan/KEM?

Sorry if this has been covered but I'm reading that you can no longer put a KEM tune on a Spartan, is this true? I don't have a tuner but was shopping and if this is the case I think it's a strong reason to look only at the H&S or elsewhere. I was really considering Spartan but have read where some people maybe didn't like the way certain tunes shifted and got tunes from KEM and are happy but if I don't have that option I need to look elsewhere. I would rather have options. Thanks for any feedback.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-03-2011, 11:38 AM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Mar 2008
Location: Tampa Bay area
Posts: 727
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to A8050266 Send a message via MSN to A8050266 Send a message via Yahoo to A8050266
subscribed
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-03-2011, 12:05 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 570
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You can't put KEMs tunes on the dashdaq if it has had the latest update by Spartan.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-03-2011, 12:09 PM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Mar 2008
Location: Tampa Bay area
Posts: 727
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to A8050266 Send a message via MSN to A8050266 Send a message via Yahoo to A8050266
What is the fine line between the "Latest and not latest?" If any
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-03-2011, 12:12 PM
Served Our Country!

 

Join Date: Aug 2007
Location: Tracy, CA
Posts: 1,414
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via AIM to HighOn20s Send a message via Yahoo to HighOn20s
Quote:
Originally Posted by drservo View Post
You can't put KEMs tunes on the dashdaq if it has had the latest update by Spartan.
To bad the dashdaq cant and prob wont be released to the public so other tuners can use it like H&S, KEM, SCT, DP and others, I thought we were all raised to share. .
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-03-2011, 12:14 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 570
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If its a new tuner its going to be the latest. The older tuner has to be updated to the new software to be able to run the new Spartan 300 tune.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-03-2011, 03:46 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Aug 2009
Location: West Texas
Posts: 123
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
So if you already have KEM tunes and you get the V2 update, will you be able to still run the KEM tunes?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-03-2011, 04:34 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: n. augusta, s.c
Posts: 367
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I don't think so, because spartan sends all new tunes after you update the tuner. Basically spartan will only support tuners that are updated with their new software. This will eliminate sharing the dash daq with other companies.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-03-2011, 05:36 PM
Premium Member

 

Join Date: Apr 2008
Location: Norfolk
Posts: 908
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to eric.davis
Quote:
Originally Posted by TEX420 View Post
So if you already have KEM tunes and you get the V2 update, will you be able to still run the KEM tunes?
No. Once you update to the v2 software you won't be able to run any tune that wasn't re written for it. That's why I have yet to update. I have it in my email but won't be going on my dash daq. And now mike will be getting my business from now on
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 01-04-2011, 05:07 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 570
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
x2

Update for the 300 tune is not worth loosing the 345 tune.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:53 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors