Dash Daq not showing data? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-17-2010, 05:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Fairlawn, Va
Posts: 443
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Dash Daq not showing data?

Got my tuner installed today, I have the 150Hp tuned loaded now from Spartan, not getting any feedback on my dash daq, dials read zero and no data in boxes. Do I just need to reload the tune? Thanks And on a side note the first tune I loaded was the 250, I had to let out of It so I could stop spinning, put a huge smile on my face. Think I'll stick with the 150 setting lol.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-17-2010, 05:55 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2009
Location: harford co. md
Posts: 1,434
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Try holding the button until it shuts down then hit the button it will reboot should take care of that you have to do that from time to time with the DD!
Chris
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-17-2010, 05:56 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Fairlawn, Va
Posts: 443
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Tried that a couple times didn't work.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-17-2010, 06:22 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2007
Location: Negley, OH and Morgantown, WV
Posts: 1,632
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to jhaddox
did you do the look up for all of the for specific data?...you have to go into the options of the main screen and have it search for vehicle specific info..i forget the exact steps but im sure someone will chime in with it..or u can find it on another thread probably?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-17-2010, 07:58 PM
Powerstroke.org Sponsor



 

Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 8,777
Thanks: 4
Thanked 12 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Try unplugging the DashDAQ and plugging it back in, unless you have already tried that.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-18-2010, 06:41 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Fairlawn, Va
Posts: 443
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Unplugged from both ends, re-loaded tunes, still got nothing.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 11-18-2010, 06:49 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Sep 2010
Posts: 100
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Call spartan. my friend had the same problem... Tried everything from unplugging to rebooting/ uploading. They took him through steps to fix it, not sure exactly what though, I wasnt there when he called.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 11-18-2010, 09:27 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 138
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You mite want to run the 210 tune instead of the 150 because it shuts off the egr valve when running and cycles it at idle. This keeps the soot out of the engine. Nice Deer.
-Mike
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 11-18-2010, 01:01 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Fairlawn, Va
Posts: 443
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by HoleShot08 View Post
You mite want to run the 210 tune instead of the 150 because it shuts off the egr valve when running and cycles it at idle. This keeps the soot out of the engine. Nice Deer.
-Mike
I didn't know the egr was different for every tune, not something I wanted to mess with without a wastegate and I dont like running anything over 150.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 11-18-2010, 02:49 PM
Powerstroke.org Sponsor



 

Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 8,777
Thanks: 4
Thanked 12 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Chasin' Tail View Post
I didn't know the egr was different for every tune, not something I wanted to mess with without a wastegate and I dont like running anything over 150.
The 210 tune has safety parameters in it, allows the EGR to cycle only at idle which is MUCH better for your engine, and is 100% tranny and head gasket safe.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:46 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors