Just istalled Spartan tuner exhaust and intake - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-22-2010, 04:23 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just istalled Spartan tuner exhaust and intake

Just installed Spartan tuner an exhaust started right up and ran great turned truck off an now won't restart and Check engine lite is on and can't get to clear need help
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-22-2010, 04:28 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2010
Location: College Station or the panhandle
Posts: 5,208
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
try reloading the stock tune, but dont start it. then reload the tune you had on it and see if it will start up after that..
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-22-2010, 04:58 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks I'll try that also the flo pro exhaust that I got didn't come with the bungs either, does that make any diffance
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-22-2010, 05:06 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Frisco, TX
Posts: 1,146
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by fernsjd41 View Post
Thanks I'll try that also the flo pro exhaust that I got didn't come with the bungs either, does that make any diffance
Um...yeah.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-22-2010, 05:38 PM
Powerstroke.org Sponsor



 

Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 8,615
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
You need bungs, and the EGT sensors must be plugged in. That is your issue most likely, you didn't plug up one of the sensors....or all of them.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-22-2010, 06:07 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If I just plug the sensors in but don't have them mounted to the exhaust will that be ok. Cause the people who sold me the exhaust said I didn't need the sensors, installed on the exhaust
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-22-2010, 06:08 PM
Powerstroke.org Sponsor



 

Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 8,615
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Yes, plug the sensors in and tie them in to the frame rail. Who did you order from? I would make them send you a pipe with bungs free of charge!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-22-2010, 06:11 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ok so plug them and should I go back to stock and then go back to what ever tune I want? Diesel power products
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 08-22-2010, 06:13 PM
Powerstroke.org Sponsor



 

Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 8,615
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Plug them in and retune the truck with the same tune. That should work since it will flash the ECM again.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 08-22-2010, 06:14 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2010
Location: College Station or the panhandle
Posts: 5,208
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by 08stroker250 View Post
Yes, plug the sensors in and tie them in to the frame rail. Who did you order from? I would make them send you a pipe with bungs free of charge!
i agree! bug them until they send you one. i dont know what they were thinking.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:58 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors