Someone explain this - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-01-2010, 05:28 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 569
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Someone explain this

While I was headed to get my tires put on today, the TPS light lit up 1st yime it has ever came on. I figured a tire was a little slack. While the guy was changing my tires he asked if my TPS light was on, he said one of the sensors was missing? Put the new tires on and still have the TPS light on BTW The Mickey Thaompson ATZ look great, ride good and tire noise is very minimal
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-06-2010, 03:12 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 569
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Anyone? Do all of the tires have sensors, can the sensors go bad?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-06-2010, 03:16 PM
Oilfield Trash

 

Join Date: Jul 2008
Location: Bryan/College Station, TX
Posts: 26,302
Thanks: 4
Thanked 4 Times in 3 Posts
Feedback Score: 1 reviews
sensors can go bad. did you reset the TPS?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-07-2010, 11:30 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jun 2010
Location: Ocala Florida
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
That sucks I would take it to ford.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-07-2010, 12:39 PM
Chapter Director
 

Join Date: Oct 2007
Location: Gloucester, va
Posts: 1,206
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
if the tech was right and a sensor is missing than the light will come on. all tires will have sensors in them.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-07-2010, 03:37 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 569
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Jarrod B View Post
sensors can go bad. did you reset the TPS?
I reset it on the dash with the reset button but the light stays on. I get the message and have to reset it every time I start the truck. Is there any other way to reset it?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:22 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors