Tuner Problems-PLEASE HELP - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-11-2010, 06:20 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Tuner Problems-PLEASE HELP

Hey All,

I am new to the .org and am in need of some help. I have a 6.4L with a 4" lift and 35's. stock exhaust and a S&B intake. I was given a Bully Dog GT Tuner for free.....I know what you all think of Bully Dog while doing some searches for the issue that I am having. Once my problem is fixed I am going to be giving it back.

Here goes:
I connected it to the fuse panel and flipped the switch on the OBDII plug. Rolled the key forward and the monitor came on like it was supposed to. I went to menu and then install download after selecting my vehicle. Went through the prompts until it came to the "Turn Key to Run Position". I turned the key to the run position and waited......and waited.......and nothing. It is still in this position and nothing is happening. After 20 minutes or so in this position, I unplugged it. The truck will not start. Someone please help me. I am lost on this one. I have installed many tuners in past trucks, but am at a loss. If anyone can give me some advice, that would be great.

Thanks.....
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-11-2010, 06:34 PM
Rob Rob is offline
Super Moderator


 

Join Date: Aug 2006
Location: Layton, Utah
Posts: 13,233
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Rob Send a message via MSN to Rob Send a message via Skype™ to Rob
You should hook it back up and try to return it to stock...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-11-2010, 06:44 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It never programmed. It just went to that screen and stopped. Had it run through any installation, then I would try that.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-11-2010, 06:46 PM
Rob Rob is offline
Super Moderator


 

Join Date: Aug 2006
Location: Layton, Utah
Posts: 13,233
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Rob Send a message via MSN to Rob Send a message via Skype™ to Rob
have you tried hooking it back up?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 06-11-2010, 07:09 PM
Powerstroke.org Sponsor



 

Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 8,610
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Wish I could help, I don't know anything about that tuner though.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 06-11-2010, 07:46 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2008
Location: Dallas
Posts: 2,306
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
The first time I tuned my 6.4 took 30 minutes to tune. But I dont know anything about the bully dog.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 06-11-2010, 07:49 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2009
Location: Hedgesville, WV
Posts: 1,256
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Again, try hooking it back up and applying a different tune. Is it internet upgradeable, if so, go update it then try again. If not, tow the truck to ford and have them reprogram the various modules back to stock as I think you may have corrupted the stock tuning....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 06-11-2010, 09:25 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Rob View Post
have you tried hooking it back up?
I have tried starting over multiple times now. The same thing happens. I know that a friend had this happen with his Dodge, but it was because the trailer brake was interrupting the tune. He unplugged the trailer brake, and he was back in business. I know that it is something simple, I just can't figure it out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 06-11-2010, 09:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2010
Posts: 294
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I never new bully dog had anything for the 6.4.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:15 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors