Spartan back up sensors! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-03-2010, 04:23 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: long island
Posts: 594
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to maddenjr
Spartan back up sensors!

Ok im not sure if it could have anything to do with it but as soon as i put my spartan in i've had this prob.. When backing it out of my shop after loading my tune it said check park assist on the dash and my sensors are goin crazy with nothing behind the truck...It's annoying!!!!! Also my factory alarm keeps goin off by itself when nobody is near the truck!!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-03-2010, 04:35 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 742
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
tailgate down? Spartan shouldn't have any effect on the sesnors, but you could try to reload the tune i guess
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-03-2010, 05:45 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: long island
Posts: 594
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to maddenjr
Tailgate is up like normal and i have tried a few diff tunes and it still does it...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-03-2010, 05:59 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: Olive Branch, MS
Posts: 553
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
very strange...........are the sensors dirty at all?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 05-03-2010, 06:44 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 742
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
one of the sensors may have went bad. if you go by the dealer they can check it for you
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 05-03-2010, 07:09 PM
Powerstroke.org Sponsor



 

Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 8,745
Thanks: 3
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have never heard of an issue like this from tuning. I would say that it has to be a sensor issue.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 05-03-2010, 07:43 PM
Powerstroke.org Sponsor
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 385
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Had a customer with the exact problem a couple weeks ago. Something in the Back-up system failed coincidentally at the same time as loading the Black Maxx. So, it is not in the tuning. Good luck with it!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 05-04-2010, 03:59 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: long island
Posts: 594
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to maddenjr
Thanks ill have to borrow my buddys ford scanner cause i dont want to bring it in to ford with it tuned... Oh and its deff not dirt on a sensor i clean it 3 times a week...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:17 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors