truck is dead, wont start? any ideas - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-13-2009, 04:04 PM
Member
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
truck is dead, wont start? any ideas

had a wrench light on my dash and tried putting truck back to stock with edge programmer. put it back to stock settings and it ran fine and idle was back at normal. was a tad high. turned truck off and put it back to level one since i dont have a dpf any more. went to start it and nothing. dont have the first clue what to do. so i put it back to stock and still wont start or turn over
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-13-2009, 04:30 PM
Member
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
code says p244d and p 1000. i have returned it back to stock program and still nothing. dont know what to do
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-13-2009, 04:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2008
Location: Brazil, Indiana
Posts: 1,060
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
evedently from your last few posts your programs do not work. i'd call edge or the dealer you got it from
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-13-2009, 04:45 PM
Member
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i bought it from a member on here. i am susposed to leave for buisness in the morning and i just dont know what to try
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-13-2009, 06:13 PM
Powerstroke.org Sponsor



 

Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 8,761
Thanks: 4
Thanked 12 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
This doesnt sound good. You bought it from a member on here that ran it on their truck before they sold it to you? Did you do everything you were supposed to in the install like hooking the sensors back up and all of that for the delete pipe and using a DPF delete tune?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-13-2009, 06:23 PM
Member
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ya hooked up the one sensor i took out of the dpf. pulled my 7000lb boat to the lake everything was good. just had a little high idle and went to put back to stock program and then it wont do anything
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 09-13-2009, 06:38 PM
Member
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
so i have been reading some posts. if i programed it back to stock with no dpf on it put it into limp mode?

how do i get it back to normal
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 09-13-2009, 06:41 PM
Powerstroke.org Sponsor



 

Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 8,761
Thanks: 4
Thanked 12 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You need to program the truck back in to a DPF delete tune. Or put the DPF on the truck
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 09-13-2009, 06:42 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2008
Location: Loudon, TN
Posts: 2,039
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Try jumping across the starter solenoid with the ignition switch in the on position and that will get it out of limp mode if that's the issue.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 09-13-2009, 06:47 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2008
Location: Texas
Posts: 641
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to younggun55
P244D Exhaust Temperature Too High For Particulate Filter Regeneration, Bank 1


Had that same thing happen to my dads truck and had the same code. I think it could possibly be a bad sensor right before your cat. I'm not 100% sure what else they did but I know they changed that sensor. I will find the paper work in the morning and check out what they did
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:00 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors