NEW TRUCK! SPARTAN! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-12-2009, 09:20 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: Benton County, Indiana
Posts: 227
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
NEW TRUCK! SPARTAN!

Hey guys this week i picked up my 08 F250. It's awesome, best truck i have ever driven. The guy i got it from had the spartan with the dpf delete, afe intake, and mbrp exhaust. It seems to me like it has power out its butt, but i have no idea which tune it is? how can i tell? i need a crash course with the spartan! Can you guys help me out?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-12-2009, 09:41 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2008
Location: Wyoming
Posts: 2,286
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I assuming that you have the dash daq and everything that came with the spartan tuner?

There is no real way to tell which tune is loaded, what i would do is just go into tuning, load tune, pick the tune you want (not sure what your choices are) and load that tune. It takes about 15 min and that way you know what tune its on. More than likely its on the 210 tune i would bet.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-12-2009, 12:00 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2008
Location: Hendersonville, NC
Posts: 574
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You can tell which tune you have loaded by doing the following:

From Gauges select Exit. Select Tuning, then I Accept. Next select Vehicle Info, and turn the key on . It will display all your vehicle info, including which tune you have loaded....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-12-2009, 01:49 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2008
Location: Brazil, Indiana
Posts: 1,060
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
what part of indiana are ya from?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-13-2009, 06:09 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: Benton County, Indiana
Posts: 227
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ok thanks guys. My other question is how can i load more gauges to my dashdaq? I would really like to monitor the egt's and tranny temp, but can't find these in my lists of gauges?
I'm over here by the illinois state line, about 15 miles west of Purdue University.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-13-2009, 06:15 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: Lincoln NE
Posts: 203
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by HoosierHick View Post
Ok thanks guys. My other question is how can i load more gauges to my dashdaq? I would really like to monitor the egt's and tranny temp, but can't find these in my lists of gauges?
I'm over here by the illinois state line, about 15 miles west of Purdue University.
Id like to know this too. Im having the same problem with mine.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 07-13-2009, 08:18 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: Benton County, Indiana
Posts: 227
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ok Mick I did like you said and looked at the tunes. I found the 275 and one simply labelled RACE. Any idea what this might be? Any help on the gauges?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 07-13-2009, 09:42 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2008
Location: Hendersonville, NC
Posts: 574
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Which tunes did you purchase when you got it? Also as far as the guages, call me. Sending you a pm with my number....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 07-13-2009, 09:52 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: Benton County, Indiana
Posts: 227
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I havent purchased any tunee, at least not yet. I drove it on the 275 today it felt I had more power before. Could the race tune be a 310? or just the different version of the 275?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 07-13-2009, 10:29 AM
Powerstroke.org Sponsor



 

Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 8,721
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 7 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If there is a 310 file on the tuner it would be labeled BPv1 or v2, BrutePower, or 310v something.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:03 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors