Carbon Fiber center inlay... - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4 Powerstroke Interior Discussion

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 Old 03-04-2009, 09:22 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Carbon Fiber center inlay...

Does anybody know if you can get oem carbon fiber center inlay for the lariat w/ dual climate controls?
Strokeit08 is offline  
post #2 of 12 Old 03-05-2009, 04:45 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jul 2008
Location: Houston, TX
Posts: 1,211
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Yes. This inlay was available on FX4 trucks.
po-po 5.0 is offline  
post #3 of 12 Old 03-05-2009, 08:13 AM
Compression Ignition Addict
 
zeddy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Canada
Posts: 291
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by po-po 5.0 View Post
Yes. This inlay was available on FX4 trucks.
but did any of the fx4 trucks have the dual climate control like the lariat?
All the ones I have seen have the three dials and the cutout looks like three cirles in a line not the square cutout for the dual climate control.

2008 F350 cc lariat 6.4-my first diesel!
6" fabtech
37" procomp xtreme mt


Nosey little prick aren't you!
zeddy is offline  
post #4 of 12 Old 03-05-2009, 08:24 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jul 2008
Location: Houston, TX
Posts: 1,211
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by zeddy View Post
but did any of the fx4 trucks have the dual climate control like the lariat?
All the ones I have seen have the three dials and the cutout looks like three cirles in a line not the square cutout for the dual climate control.
The cutout for the dual zone isn't square, the ends are rounded.
po-po 5.0 is offline  
post #5 of 12 Old 03-05-2009, 08:46 AM
Compression Ignition Addict
 
zeddy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Canada
Posts: 291
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by po-po 5.0 View Post
The cutout for the dual zone isn't square, the ends are rounded.
Whatever!
I think the point I was trying to make it that the knog style panel is not interchangeable with the dual zone panel, whatever the shape.

The original poster was looking for an knob style pannel for his lariat, which I dont think they made one in carbon fiber, unless the harley truck had it.

2008 F350 cc lariat 6.4-my first diesel!
6" fabtech
37" procomp xtreme mt


Nosey little prick aren't you!
zeddy is offline  
post #6 of 12 Old 03-05-2009, 08:59 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jul 2008
Location: Houston, TX
Posts: 1,211
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by zeddy View Post
Whatever!
I think the point I was trying to make it that the knog style panel is not interchangeable with the dual zone panel, whatever the shape.

The original poster was looking for an knob style pannel for his lariat, which I dont think they made one in carbon fiber, unless the harley truck had it.
And i'm saying the did because dual zone was available on the FX4s.
po-po 5.0 is offline  
post #7 of 12 Old 03-05-2009, 09:02 AM
Let's Run'em


 
TwinTurboStroker's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: El Paso, TX
Posts: 17,816
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Thanks: 5
Thanked 16 Times in 15 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to TwinTurboStroker
A buddy of mine ran into the same problem. His has dual climate controls and when he went to order the FX4 carbon fiber it was the 3 knob style, he is going back next to see so right now I don't know

-Julian
Facebook
4th 6.fo
TwinTurboStroker is offline  
post #8 of 12 Old 03-05-2009, 09:03 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jul 2008
Location: Houston, TX
Posts: 1,211
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
After more research you CAN'T get the dual zone climate with an FX4. I now want to know what kind of bastardized truck the dealer was attempting to sell me that was the manager's demo!
po-po 5.0 is offline  
post #9 of 12 Old 03-05-2009, 09:12 AM
Compression Ignition Addict
 
zeddy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Canada
Posts: 291
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by po-po 5.0 View Post
After more research you CAN'T get the dual zone climate with an FX4. I now want to know what kind of bastardized truck the dealer was attempting to sell me that was the manager's demo!
I wonder if it is as simple as removing the three knob and plugging in the dual zone? maybe they stole it from another truck? But most of those automatic climate controls have temperature sensors elsewhere in the dash to give the thermostat feedback.

2008 F350 cc lariat 6.4-my first diesel!
6" fabtech
37" procomp xtreme mt


Nosey little prick aren't you!
zeddy is offline  
post #10 of 12 Old 03-05-2009, 10:30 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jul 2008
Location: Houston, TX
Posts: 1,211
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by zeddy View Post
I wonder if it is as simple as removing the three knob and plugging in the dual zone? maybe they stole it from another truck? But most of those automatic climate controls have temperature sensors elsewhere in the dash to give the thermostat feedback.
I thought about putting the F150 harley auto climate into my lightning, and it was WAY more complicated than just swapping the clusters. I'm assuming its the same for our trucks.
po-po 5.0 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome