Loss of power in 6.4 - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 01-25-2014, 07:57 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Loss of power in 6.4

Ok this may already be on here but I haven't seen it yet. I was just coming home ad was going about 50-55 and decided to speed up a little and when I pushed the accelerator the engine starting cutting out real bad and then the little engine light came on. I was able to drive 60 all the way home but there wasn't any power if I tried to floor it, it would barely accelerate at all.

Any ideas? Its a 2008 with only 86k miles.
buss66 is offline  
post #2 of 8 Old 01-26-2014, 02:47 AM
Compression Ignition Addict
 
srjd's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario
Posts: 1,636
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Could be hundreds of different things. Hpfp, fuel filters. If the check engine light came on then there will be a code. Are you tuned or do you have a scan tool to read diagnostic codes. That will give you your answer.

01/07 Job 1 F350 H&S Tuned. ARP Studs, AFE 4'' straight pipe, EGR delete with elbow, AFE stage 2 CAI, 6'' lift on 37s, 20x12 Fuel Nuts two piece, Sinister coolant filter, CCV Mod, Projector headlights HID kit
srjd is offline  
post #3 of 8 Old 01-26-2014, 03:24 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It's all stock. My brother has a scanner I'm going to borrow Monday but just wanted to see what y'all thought. Thanks for the reply.
buss66 is offline  
post #4 of 8 Old 01-26-2014, 05:12 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
THIS SAME THING JUST HAPPEND TO ME LAST NIGHT. Gave it a little throttle then cut out and cleaning EXAUST light would keep coming on and off constantly . Turbo gauge is jumping all over , loss of power ,smoking , and when I let off the gas I hear a
Loud turbo fart .
clipse18 is offline  
post #5 of 8 Old 01-26-2014, 01:44 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Feb 2009
Location: Alma, Colorado AND Independence, Iowa
Posts: 133
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
To Eclipse

Stock, tuned??? miles???? Sure you didn't "blow" the intercooler? Exactly what my sounded like.. Keep us posted)
IOWASTROKER46 is offline  
post #6 of 8 Old 01-27-2014, 03:27 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Stock about 88,000 miles on the truck . As of this morning nothing totally back to normal . Could it possibly be that the truck is still going threw regin mode and not fully completed ? .. Drove the truck a extra 30
Miles yesterday and noticed it all came to
A
Stop . What would this be ? Gas milage is back up aswell
clipse18 is offline  
post #7 of 8 Old 01-27-2014, 03:40 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
matted2thefloor's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 147
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bad fuel?????

08 F350 CCLB 4x4 Lariat Job 3
Over 200k on the ticker... Living healthy with the help of some goodies!
matted2thefloor is offline  
post #8 of 8 Old 01-29-2014, 02:08 AM
Premium Member
 
B585Ford's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: West By God Virginia
Posts: 1,807
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 35
Thanked 73 Times in 67 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by clipse18 View Post
Stock about 88,000 miles on the truck . As of this morning nothing totally back to normal . Could it possibly be that the truck is still going threw regin mode and not fully completed ? .. Drove the truck a extra 30
Miles yesterday and noticed it all came to
A
Stop . What would this be ? Gas milage is back up aswell
Did you scan it and find out what codes it threw?

2008 F350 ZF6 daily driver
No Limits CAI and every air mod, MM w/ GH, DPF/CAT delete 5", Sean's 4" DP, SB DD 3850, Coolant Filter, Bushwacker flares, 2.5" Icon level, SD inserts tailgate/grill, PMF Tbars w/ 5" block, Elite EGR delete, Junior High Power Atmo, ARP studs, A-1000 (Marty's), Fuel Bowl Delete, 15% nozzles, Tial WG
God Bless our military!!!!
Please see this thread:
http://www.powerstroke.org/forum/pow...l#post10310033
B585Ford is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome