Not enough boost with new tuner - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-31-2013, 08:56 AM
Member
 

Join Date: May 2012
Location: Cedar Park, Texas
Posts: 42
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Not enough boost with new tuner

I have a 2008 f250 and it has a dpf and an egr delete on it as well as an afe intake and an sct livewire with innovative tunes. The question I have is where is the egr pressure sensor located on this truck? I cannot build over 30lbs of boost and my truck lags pretty bad when you stand on it as well as the unforgivable dyno numbers I just recorded. I put an egr delete on my buddies 6.0 and it still lagged in the same sort of scenario so I looked into it and we found the problem to be the exhaust pressure sensor, so I was wondering if it would possibly be the same sort of scenario on my 6.4 where I could clean it or replace and solve the problem. Thank you for taking the time to reply before hand.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-31-2013, 03:16 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 207
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It's on the drivers side of the engine, on a stainless tube connected to the pipe that feeds (or fed) the lower EGR cooler. Your tube may be clogged, or there may be gunk collecting in the pipe. It's probably unlikely that the sensor is bad, but it's possible. Pull the tube off and clean it and the sensor out, and see if it continues. It might also be worth pulling the block-off plate off and seeing if there's anything hanging around in the pipe that could be causing a problem.

If your EGR is gone, it's possible to remove the exhaust pipe that used to feed the cooler and relocate the sensor. You can also eliminate the stainless tube altogether if you're so inclined.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-01-2013, 06:05 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,149
Thanks: 14
Thanked 52 Times in 51 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Here is a picture.
Attached Thumbnails
Not enough boost with new tuner-100media-imag0102.jpg  
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:33 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors