High boost??? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 Old 01-17-2013, 07:03 PM Thread Starter
Premium Member
 
bag711's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
High boost???

I updated to the h&s 6.4.47 and the truck ran perfect then we had 1 night of -35 Celsius all day the truck ran good then all of a sudden the boost spiked to 40psi under 1/4%throttle and then had no boost for about 3 minutes then turbo kicked back in and now I'm reading high boost numbers before I would drive 60km/h 4th gear converter locked and I would have about 5-6 psi now I'm getting about 25ish almost 30 so I'm a little worried I hope nothing big f***ed up.


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App

2008 F250 XLT 4X4
H&S Mini Maxx
S&B CAI
5" Turbo Back Diamond Eye Exhaust
Sinister EGR Delete
CCV Mod
Fabtech Dual Steering Stabilizer
6" Pro Comp Lift
37x13.5-20 Toyo Open Country MT
20" Dick Cepek DC-2 Rims
bag711 is offline  
post #2 of 15 Old 01-18-2013, 06:36 AM
Compression Ignition Addict
 
04hdfatboy's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,614
Thanks: 16
Thanked 96 Times in 94 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 4 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I responded on your other thread. THe new update does produce higher boost numbers. Check to make sure you dont have a boost leak. It could be a torn or loose intercooler boot.

08 F350 cc/sb 4X4
h&s minimaxx, 5" flo pro, 4" down pipe, no limit cold air intake, dirty diesel EGR delete with intake elbow, 6.0 exhaust manifolds, custom up pipes, ported intake manifold, Apex 71mm LP turbo, Rudy's cold side pipe, diesel site coolant and transmission filter, diesel site intercooler boots, ccv mod, bilstein shocks, gogo dd solenoid, HID lights, Airdog II 165, PMF traction bars, PMF drag link, moshimoto aluminum radiator
04hdfatboy is offline  
post #3 of 15 Old 01-25-2013, 06:36 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Location: ontario
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i am haveing the same issues, i keep getting the p2263 code coming up, i changed my ebp sensor and clean the tube it sits in, mine started acting up around the early part of december now i cant drive 20km without it sky rocketing, i was hitting 40psi boost at 70km/h barely touching the throttle, then the turbos would kick out, then only one would kick on, i dont know anymore ive checked around everything, sprayed soap and water around my turbos while running too see any leaks....its a nightmare ive been down for a while now
RollinCoal705 is offline  
post #4 of 15 Old 01-25-2013, 06:47 AM
Compression Ignition Addict
 
CanuckF350's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Saskatoon
Posts: 383
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to CanuckF350
Subscribed! Have some similar issues. However mine is not updated yet.

___________
Terry
08 F350 Superduty Lariat
:



Some mods!!
CanuckF350 is offline  
post #5 of 15 Old 01-25-2013, 07:24 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I am running the Spartan tunes but noticed the same thing over Christmas. Got down to -20F. Was watching the EBP either climb or drop and stick there with the turbo duty cycle adjusting like it should for given BP. T Let it sit a few minutes after up to operating temp and would work fine for awhile. I figure the EBP sensor had some moisture in it and dosn't stay warm enough without the EGR coolers. Since it warmed up around here it hasn't done it again. I assumed EBP but not sure how the MAP sensor plays into the equation.
heliroto is offline  
post #6 of 15 Old 01-25-2013, 05:46 PM Thread Starter
Premium Member
 
bag711's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I changed the ebp sensor and tube and the map sensor but now im getting a p006b code and from 0% to about 30-40% throttle i have no boost then past that i get full 40psi i cant figure out why

2008 F250 XLT 4X4
H&S Mini Maxx
S&B CAI
5" Turbo Back Diamond Eye Exhaust
Sinister EGR Delete
CCV Mod
Fabtech Dual Steering Stabilizer
6" Pro Comp Lift
37x13.5-20 Toyo Open Country MT
20" Dick Cepek DC-2 Rims
bag711 is offline  
post #7 of 15 Old 01-25-2013, 06:57 PM
Compression Ignition Addict
 
K1LLsW1TchEd's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: South Jersey
Posts: 400
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I'm trying to confirm if there is an Exhaust Back Pressure valve on the sequential turbos. Apparently these are affected by cold weather and oil pressure. these were on the 7.3's in the 90's and were known for raising exhaust temps and affecting boost


2@@8 F250 FX4 Supercab
SCT Livewire w/IDP's Tunes
S&B Cold Air Intake
Rudy's EGR Delete w/FloTech Elbow
33" Nitto Terra Grapplers
MBRP 4"Exhaust/5" Tip and Hollowed DPF
Bilstein Shocks
Kicker Hide-Away Sub
Drilled and Slotted Rotors

Rides:
2008 F250 FX4
2005 Mazda 6
2004 F150 STX
2007 Nissan Maxima SE
Coming soon: VW GTI
K1LLsW1TchEd is offline  
post #8 of 15 Old 02-01-2013, 12:35 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Any luck on finding an answer?? My 350 did this exact same thing last night in -20 weather. Got it home then took it out today and just hit the gas i see the boost climb to 20 psi at about 10 mph. Dont wanna drive it but having no luck fixing it.
WiscoF350 is offline  
post #9 of 15 Old 02-04-2013, 11:04 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Location: ontario
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i was having the same issues when its really cold out, changed map sensor and ebp, and put carboard in front of my rad for the cold days, seems too be working alright, but let me know what you guys figure out
RollinCoal705 is offline  
post #10 of 15 Old 02-16-2013, 06:51 PM Thread Starter
Premium Member
 
bag711's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
High boost???

I changed the map sensor, ebp sensor and tube but like I stated above I'm now getting a p006b code. I set my mini maxx to monitor ebp and it doesn't move stays around 7-8psi. I'm not sure if I bought a defective sensor or what? I getting tired of having a very expensive lawn ornament. If anyone can help I'd appreciate it because I'm about to bring it to ford but I'd rather not have to hassle with them.


Sent from AutoGuide.com App

2008 F250 XLT 4X4
H&S Mini Maxx
S&B CAI
5" Turbo Back Diamond Eye Exhaust
Sinister EGR Delete
CCV Mod
Fabtech Dual Steering Stabilizer
6" Pro Comp Lift
37x13.5-20 Toyo Open Country MT
20" Dick Cepek DC-2 Rims
bag711 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome