Truck shut down driving across parking lot - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-17-2011, 04:49 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2009
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Truck shut down driving across parking lot

Anyone ever seen this....I have an '08 f250 6.4L with SCT/dpf delete kit. Never had any issues until the truck just shut off going across the parking lot. It cranks like crazy, but will not start. Rpms rise a little while cranking, but nothing else happens. SCT did not detect any codes so I got another code reader and checked it again. The results were as follows

P0101 - Mass or Vol Air flow A Circuit range/Perf
P179A - Can ECM / Turbo Boost ctrl A Act Circuit Malf
P0670 - Glow Plug Module ctrl 1 ckt
P0091 - Fuel pressure regulator 1 ctrl ckt low
P0003 - Fuel Volume regulator 1 ctrl ckt low
P0684 - Glow Plug ctrl module to pcm rng/perf

When I clear the codes...2 still remain : P0101, P179A

After I try to start again... all 6 codes show again.

I already worked with SCT on the phone to try a recovery file and tried other standard tunes. They think everything is ok with the tunes/tuner.

Fuses are ok as far as I can tell.

Since these two codes are always present I assume they are related to the problem. Probably the P179A code.
P0101 - Mass or Vol Air flow A Circuit range/Perf
P179A - Can ECM / Turbo Boost ctrl A Act Circuit Malf.

If any of you have seen this, or know what these two codes mean, please let me know what was causing it or how it was fixed...Any ideas would be appreciated.

Thanks for your help

Last edited by blackmac; 04-17-2011 at 07:29 PM. Reason: sp?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-25-2011, 10:16 AM
Banned
 

Join Date: Jan 2010
Location: Southeast Michigan
Posts: 779
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: -1 reviews
Make sure you checked your fuses in the engine compartment under the vacuum pump. 08 are common place to chaffe the hpfp harness and pop the fuse causing a no start.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:05 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors