p2456 - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-24-2009, 06:40 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Sep 2009
Posts: 931
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 1tonpower
p2456

i recently reloaded the performance tune from super chips. and ive been getting this code. i tried updating the tuner from there sight and its the same thing.
it doesnt thought this code with the stock tune and goes though the re-gen with no problems.

is there anything else that could cause this besides the programer
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-25-2009, 07:24 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Sep 2009
Posts: 931
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 1tonpower
ive noticed that it only happening when its raining out? i dunno. its going in the shop monday.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-25-2009, 07:42 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2008
Location: Batavia, Ohio
Posts: 2,597
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to BIGBILL105 45
P2456 Diesel Particulate Filter Differential Pressure Sensor Circuit Intermittent/Erratic

This error occurs if the signal from the diesel particulate filter differential pressure sensor to the PCM is unreadable.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-25-2009, 07:46 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Sep 2009
Posts: 931
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 1tonpower
i know what the codes are..just wondering why it was only coming up tuned..its happening stock now
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-25-2009, 08:02 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Bayville, NJ
Posts: 1,048
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to ABoyAndHisToys
You better hope they dont see a footprint in your PCM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-26-2009, 03:11 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Sep 2009
Posts: 931
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 1tonpower
Quote:
Originally Posted by ABoyAndHisToys View Post
You better hope they dont see a footprint in your PCM.
if thats the case then ill have spartan tunes sooner then i thought
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 11-26-2009, 07:29 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2008
Location: Batavia, Ohio
Posts: 2,597
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to BIGBILL105 45
do you still have the DPF on or have you deleted it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 11-26-2009, 09:29 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Sep 2009
Posts: 931
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 1tonpower
Quote:
Originally Posted by BIGBILL105 45 View Post
do you still have the DPF on or have you deleted it?
still on. i was running a dpf on performance tune. from what super chips told me it leaves no foot print..i guess we'll.

the latest thing is the wrench pops up and i get a tps code with it. the truck is drive able but throttle isnt right. im away again, so my dealer buddy is going to have to take it in for me.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 12-11-2010, 08:07 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
with the superchip programmer do you get a low fuel rail pressure message?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 12-12-2010, 09:59 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Sep 2009
Posts: 931
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 1tonpower
Quote:
Originally Posted by ave8tors View Post
with the superchip programmer do you get a low fuel rail pressure message?
no codes come up.the power is purity but i dont have anything to compare it to ..i just updated the file from there website. im running the performance tune. and at 80mph the truck has a slight serge, but it goes away at any speed other then 80. i dunno i havent tried to reload it or anything i just do 85 and dont notice it...im going to change tuners and delete soon i just dont know who i want to go with yet
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:43 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors