loss of power over 2000RPM - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 08-03-2009, 09:09 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
loss of power over 2000RPM

My 6.4 has no power over 2000RPM's and the check engine light is on. If I try and push it over the 2000RPM's it acts like the motor is shutting down.

Any ideas?
payne77357 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 08-03-2009, 09:26 AM
Chapter Director
 
psd_va's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Gloucester, va
Posts: 1,206
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i have a 6.0 and had a similar problem ended up with bad fuel. possible cause for you to. just an idea

03 F350 6.0 SRW 4X4 lariat

481hp 832tq

8" super lift 385/70r16 Toyo MT's
FatBoy traction bars
Durastroke stg1
intake
MBRP 5" straight pipe
Custom tuned by Vivian "Looney Wild Track"
Edge Insight CTS
Zoodad mod
high idle mod
6.4 banjo bolts
Updated fuel pressure regulator (Blue spring mod)
EGR cooler delete
6K 55w HID's
6k 35w fog HID's
B&W turnover ball


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
psd_va is offline  
post #3 of 9 Old 08-03-2009, 11:20 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I just filled up again yesterday and I still have the same problem. I did get fuel from the same station. My buddy also filled up there on Saturday and he is not having any problems in his 7.3.
payne77357 is offline  
post #4 of 9 Old 08-03-2009, 02:11 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
mmayo's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 144
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by payne77357 View Post
My 6.4 has no power over 2000RPM's and the check engine light is on. If I try and push it over the 2000RPM's it acts like the motor is shutting down.

Any ideas?

you tuned?? more info please
mmayo is offline  
post #5 of 9 Old 08-03-2009, 02:19 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Nope it is completely stock. I have about 26,000 miles on it and I thought it may be the fuel filters.

I was pulling a trailer this weekend and I took off from a light and it was blowing tons of black smoke. I think I may have multiple problems.
payne77357 is offline  
post #6 of 9 Old 08-03-2009, 09:22 PM
Compression Ignition Addict
 
DavidPhillips's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: South Alabama
Posts: 1,571
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
If the engine light is on then it needs to be checked before it can run right again. It is not good to keep running it like that. It is only for getting it safely off the road.

Perhaps nothing is wrong with it now but it still needs the trouble code cleared and find the problem that caused it.

All my touring photos. (except the two massive trips in 2011-soon to be posted eventually)

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


-david

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
/ 2011 F250 4x2 Crew Cab /
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Replaced "The Beast" 6.4L with 75,000 miles. Hated to see it go.
DavidPhillips is offline  
post #7 of 9 Old 08-04-2009, 07:15 AM
Chapter Director
 
psd_va's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Gloucester, va
Posts: 1,206
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Check make sure you don't have any boost leaks. And check too see which code you have set. Will help out a lot in fixing this

03 F350 6.0 SRW 4X4 lariat

481hp 832tq

8" super lift 385/70r16 Toyo MT's
FatBoy traction bars
Durastroke stg1
intake
MBRP 5" straight pipe
Custom tuned by Vivian "Looney Wild Track"
Edge Insight CTS
Zoodad mod
high idle mod
6.4 banjo bolts
Updated fuel pressure regulator (Blue spring mod)
EGR cooler delete
6K 55w HID's
6k 35w fog HID's
B&W turnover ball


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
psd_va is offline  
post #8 of 9 Old 08-07-2009, 07:11 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Well it ended up being the high pressure fuel pump that was causing all the problems. Plus they had to put a new radiator in due to a leak.
payne77357 is offline  
post #9 of 9 Old 09-18-2009, 06:09 PM
Member
 
PreciseMechanical's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Porter, Texas
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to PreciseMechanical
Power loss problems

I have the same problem, the truck is in "Limp Mode", it won't let you get over 2000 RPMs. I took it over to the dealer and they changed the wiring harness for the high pressure pump, replaced the high pressure pump, and 2 injectors. I got it out of the shop for around 24 hours and right back to the Ford dealer doing the same thing! They have already had it for over a week and a half. Guess it will be there for another couple weeks, wonder where I can find a 7.3 for this truck!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
PreciseMechanical is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome