Harley running boards-need some electrical help - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4 Exterior Discussion Body and Accessories Talk

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-28-2010, 03:13 PM
Member
 

Join Date: Oct 2007
Location: boston
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Harley running boards-need some electrical help

So i bought a set of the Harley Davidson running boards with lights for my truck 2008 crew cab lariat. The running boards had a factory connector on them, and after a little research i found that i needed to just hard wire them in. So i found the dome/cargo light wire under the rear sill drivers side, it was a violet wire. Problem is when i wire them up and tested them one at a time they worked great, came on when door opened and faded after door was closed. Once i hooked up both running boards it would work once and than not again. also the cargo light would not come on with the door open. So I pulled it apart again tested one at a time and it worked great. But once i hooked both up it would not work. I ended up hooking up both running boards and no cargo light which lets both running board work great, but i do want to have the cargo light working. What am i doing wrong? Are the running boards and cargo light just drawing to much power to work?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-28-2010, 04:13 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Location: Connecticut
Posts: 180
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Running Boards

Sounds to me like too much draw on that particular circuit. I would wire in a relay and use that purple wire as the trip. The only draw back is the running board lights will be only on or off, there will be no slow dim to off.

When I get a minute i can look in my factory service manual and see if there is a specific set of wires intended for each running board as Ford will rarely not run a wire in the main harness for an accessory. Usually the wires are there you just need to do a little digging to find them .
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-07-2010, 08:12 PM
Member
 

Join Date: Oct 2007
Location: boston
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
any luck finding those wires? thanks in advance
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:28 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors