Back up sensor part number - Ford Powerstroke Diesel Forum

6.4 Exterior Discussion Body and Accessories Talk

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 12-16-2009, 12:30 PM Thread Starter
Member
 
jberzerker's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Edmonton
Posts: 86
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Back up sensor part number

Does anyone know the part number to a backup sensor? I have one not functioning and need to see if i can find one elsewhere.
jberzerker is offline  
post #2 of 3 Old 12-16-2009, 12:50 PM
Compression Ignition Addict
 
Rohan's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Atlanta
Posts: 437
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Mine are not working either. I know this thread is is for the part number, but I figure I'll go ahead and throw another question into the pot.

I read on another forum (for expeditions) that the sensor should make a ticking sound when in reverse with key on (think very faint stun gun sound). I turned key to run, put truck in reverse and set brake. Hopped out and put my ear next to each of the 4 sensors and they all had an audible ticking noise.

I read on the same forum that if any part of the Park Assist system fails, the whole thing stops working, and this includes the mini speaker and the control module.

So my question is, Does anyone know where to find the control module or speaker for the park assist system? I have been searching for a couple weeks and found nothing.


And to the OP, I think the part number you need is 4F23-15K859-AA

2003 F250 FX4 7.3L CC/SB Lariat
S&B Intake, DP Tuner F5 60T/60E/80E
Wicked Wheel, Autometer Gauges
Muffler Delete, AIH Delete, foil delete
BrightBox + FogLights mod
HPO X-Over

Rohan is offline  
post #3 of 3 Old 12-16-2009, 12:51 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 134
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
sensor

I had sensor on my 08 act up for about a day,talked to buddy at ford said something about after having trailer hook to truck takes a while to recalibrate.Well needless to say I didnt beileve that, but next day it was fine,still never noticed stuck sensor again.Just my 2cents.
stickman89 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome